Δωροθέα Κολυνδρίνη: Να αρθεί ο νόμος που απαγορεύει συμβάσεις με Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη στον Υφυπουργό Εσωτερικών

Την άρση του Νόμου 4604/2019 που απαγορεύει τις προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ζητά με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη χρηματοδότηση έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» έργα στην περιοχή τους.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση έργων από τις Περιφέρειες προς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Με το Νόμο που ίσχυε τον 4258/2014 αρ.25 και στη σελίδα 1594 οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν έργα σε εγκαταστάσεις ερασιτεχνών σωματείων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν «Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010».
Με το νέο Νόμο 4604/2019 σταματούν οι προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και χαρακτηριστικά αναφέρεται «Με το άρθρο 96 τροποποιείται το άρθρο 100 του Ν.3852/2010 αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις, καταργώντας από τους άμεσα συμβαλλόμενους φορείς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».
Με αυτό τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη χρηματοδότηση έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» έργα στην περιοχή τους.
Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο χάνεται ο πραγματικός ρόλος των Περιφερειών στις τοπικές κοινωνίες και ζητούμε την άρση του Νόμου 4604/2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.