Δυναμική παρουσία του Δήμου Αλοννήσου στην έκθεση BOOT στη Γερμανία

Ανέδειξε τα καταδυτικά πάρκα με παρόντες εκπαιδευτές καταδύσεων

Το εύρος των καταδυτικών επιλογών στην Αλόννησο ανέδειξε ο Δήμος Αλοννήσου στην BOOT 2023, την κορυφαία τουριστική έκθεση της Ευρώπης για τον θαλάσσιο και καταδυτικό τουρισμό  που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 29 Ιανουαρίου 2023 στο Ντίσελντορφ.

Ο Δήμος Αλοννήσου έλαβε μέρος στη BOOT  σε διαμορφωμένο χώρο που διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έλαβε μέρος ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στο Ηall Diving  της έκθεσης, στοχεύοντας σε πλήθος δυνητικών ταξιδιωτών, ειδικών και επαγγελματιών σχετικά με τον καταδυτικό τουρισμό.

Μέσα σε ένα παραγωγικό εννιαήμερο, το «παρών» στο περίπτερο έδωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ενώ παράλληλα χρηστικές πληροφορίες για τις καταδύσεις στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων παρείχαν εθελοντικά χωρίς επιβάρυνση στον Δήμο, οι εκπαιδευτές καταδύσεων Δίας Μένης, Ηλιάνα Γιαλαμά, Αναστάσιος Κτίστης και Άγγελος Μαγκλής. Στη διάρκεια της έκθεσης, οργανώθηκαν δύο παρουσιάσεις της Αλοννήσου στο ειδικό κοινό της έκθεσης.

Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου από τον εκπαιδευτή καταδύσεων Αναστάσιο Κτίστη, στο πλαίσιο της οποίας απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και ο Δήμαρχος Αλοννήσου μιλώντας για τον προορισμό, το φυσικό κάλλος, τις πολυποίκιλες δραστηριότητες, τις παραλίες, τα γραφικά χωριά, τη γαστρονομία, τις παραδόσεις και τα άλλα ξεχωριστά σημεία. Το λόγο πήρε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού  της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας που αναφέρθηκε στις δυνατότητες και προοπτικές της Αλοννήσου.

Τη δεύτερη παρουσίαση ανέλαβε ο εκπαιδευτής καταδύσεων Άγγελος Μαγκλής την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ενισχύοντας την παρουσία του  νησιού καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης. «Στόχος της συμμετοχής του Δήμου δεν ήταν να παρουσιάσουμε μόνο έναν πλήρη προορισμό καταδύσεων στο απαιτητικό κοινό της έκθεσης αλλά μία εμπειρία κατάδυσης, μοναδική στον κόσμο. Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, ο ευρύτερος φυσικός υποθαλάσσιος καταδυτικός πλούτος της Αλοννήσου και οι πρωτότυποι υποβρύχιοι γάμοι, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και έναν αυθεντικό αναλλοίωτο τόπο συνθέτουν τη μοναδικότητα της Αλοννήσου που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης», δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης που εν συνεχεία ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού Γιάννη Μπουτίνα για τη διαρκή στήριξη του ως επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη BOOT, καθώς και το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας για τη βοήθεια που προσέφερε. Ευχαριστίες μετέφερε ο Δήμος και στους εκπαιδευτές καταδύσεων  Δία Μένη, Ηλιάνα Γιαλαμά, Αναστάσιο Κτίστη και Άγγελο Μαγκλή για την εθελοντική υποστήριξη τους χωρίς καμία επιβάρυνση στον Δήμο, ώστε ο προορισμός να παρουσιαστεί κατάλληλα στην εξειδικευμένη έκθεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.