Εκπαίδευση μελών της σχολικής κοινότητας στις πρώτες βοήθειες

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης 22 Μαΐου, εκδήλωση για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και την χρήση φορητών-εξωτερικών απινιδωτών, στο 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ και στο 4ο Γυμνάσιο Ιωλκού.
Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, με έναν επιπλέον στόχο, που αφορά στην βοήθεια και την γνώση που μπορεί να προσφέρει ο νεότερος προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και το αντίστροφο.
Υπενθυμίζεται, ότι από το περασμένο ήδη καλοκαίρι και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου Κέντρου πρόληψης Μαγνησίας και τ. αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ Γηροκομείου Βόλου, Ευθ. Ζιγγιρίδη, υπήρξε συνεργασία, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών (συγκεκριμένης ηλικίας), αλλά και την προσφορά της πρώτης φροντίδας υγείας, με αφορμή κάποιο ατυχές περιστατικό σε σχολικούς και όχι μόνο χώρους.
Απαραίτητοι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που ξεκίνησε και η οποία σταδιακά θα κορυφωθεί, με την ελπίδα να υπάρξει σημαντική ανταπόκριση, ακόμη και με την διάθεση φορητών απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, είναι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου , καθώς και ο στρατιωτικός γιατρός-καρδιολόγος Χαράλαμπος Παρίσης, που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.