Ελεύθερος με όρους ο 48χρονος με πολεμικά τυφέκια στον Βόλο

Τα οποία χρονολογούνται απ΄την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή ο 48χρονος Βολιώτης που κατηγορούνταν για παράνομη οπλοκατοχή κυνηγετικού όπλου σε βαθμό πλημμελήματος και για διακεκριμένη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι είναι συλλέκτης όπλων, συγκεντρώνει εξαρτήματα και τα συναρμολογεί και ότι είναι μέλος Συλλόγου. Επίσης είπε ότι ποτέ δεν είχε άδεια οπλοφορίας, ενώ έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο 48χρονος κινούνταν με δίκυκλο την περασμένη Πέμπτη και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο (ήταν λυμένο), 202 φυσίγγια, 101 από τα οποία πολεμικού τυφεκίου, 7 φυσίγγια χωρίς βλήμα, βουλωμένα με κερί, 199 βολίδες και ένα πλαστικό μπουκάλι με πυρίτιδα, βάρους 16 γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δύο πολεμικά τυφέκια, δύο περίστροφα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, δύο γεμιστήρες υποπολυβόλου και 35 φυσίγγια.
Τα όπλα, που χρονολογούνται απ΄την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.