Ένοχος πρώην αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου για ηλεκτροπληξία που έπαθε παιδί στη Μηλίνα

Ένοχος κρίθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ν. Πηλίου για σωματική βλάβη από αμέλεια, για την περίπτωση ενός παιδιού 9 ετών, που το καλοκαίρι του 2019 έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια φωτιστικού σώματος στην παραλία της Μηλίνας. Το Δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε χρηματική ποινή 3000 €, άνευ φυλακίσεως, με δικαίωμα έφεσης.
Το περιστατικό έγινε στις 16 Αυγούστου 2019 στη Μηλίνα. Κατηγορούμενος ήταν ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Αφετών, που είχε την εποπτεία και ευθύνη τεχνικών έργων και κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια υπόχρεου, τελεσθείσα δια παραλείψεως. Σύμφωνα με τον κατηγορητήριο, ο τότε αντιδήμαρχος δεν μερίμνησε εγκαίρως σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης γυμνών καλωδίων που εξείχαν από κολώνα φωτισμού, ούτε προέβη σε αντικατάσταση αυτών, ούτε έλαβε τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην εξέχουν τα καλώδια και για εγκατάσταση προστατευτικού καλύμματος, ούτε μερίμνησε για τη συντήρηση των στύλων φωτισμού και των καλωδιώσεων.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το παιδί 9 χρονών, υπήκοος Ρουμανίας, που βρισκόταν στον κεντρικό προβλήτα Μηλίνας να υποστεί ηλεκτροπληξία τη στιγμή που το αριστερό του πόδι ήρθε σε επαφή με εκτεθειμένο ηλεκτροφόρο καλώδιο φωτιστικού σώματος και ενστικτωδώς αγκάλιασε τον στύλο φωτισμού επί 10-15 δευτερόλεπτα.
Στο Δικαστήριο ζήτησαν να καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι γονείς του παιδιού, μέσω αιτήματος που κατατέθηκε από την Πρεσβεία της Ρουμανίας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να καταθέσουν, διότι δεν υπάρχει υποδομή στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Το ατύχημα έγινε το καλοκαίρι του 2019 και είχε προηγηθεί δυνατή καταιγίδα τις προηγούμενες ημέρες, που προκάλεσε ζημιές. Ως μάρτυρας κατέθεσε παραθεριστής την περίοδο εκείνη στην Μηλίνα, ο οποίος ανέφερε ότι προβλήματα υπήρχαν και πριν τη θεομηνία, που προηγήθηκε του ατυχήματος. Γιατρός που καθόταν σε κατάστημα δίπλα από το σημείο που έγινε το ατύχημα, κατέθεσε ότι εξέτασε το παιδί, που ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά πολύ τρομαγμένο.
Το Δικαστήριο αφού εξέτασε την υπόθεση, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι προσπάθησε να άρει τις δυσμενείς συνέπειες και τον καταδίκασε σε χρηματική 3000 €, ποινή που είναι εφέσιμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.