Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: «Βουτάμε άφοβα στις παραλίες της Μαγνησίας»

Δεν θα βάζαμε ποτέ σε κίνδυνο τους πελάτες μας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφορικά με την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων και προτρέποντας κατοίκους και επισκέπτες να βουτήξουν άφορα στα νερά της Μαγνησίας, καθώς όλες οι μετρήσεις όλων των φορέων έδειξαν ότι οι αυτά είναι καθαρά. Τονίζει δε ότι δεν θα έθεταν οι ξενοδόχοι σε κίνδυνο κανέναν από τους πελάτες των καταλυμάτων που επιλέγουν τον νομό για τις διακοπές τους.

 

Όπως επισημαίνει η Ένωση στην ανακοίνωσή της «σε όσους συνεχίζουν να δυσπιστούν για την ποιότητα των νερών στη Μαγνησία, η απάντηση είναι: και φέτος βραβεύτηκε με 12 «Γαλάζιες Σημαίες»  (σύμβολο ποιότητας και ασφάλειας) για ισάριθμες ακτές του, ενώ από το 2020 βραβεύεται σταθερά. Την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης πιστοποιούν και επίσημες επιστημονικές αναλύσεις δειγμάτων, από τους καθ’ ύλην αρμόδιους  (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Δ/νση Υδάτων και Δήμοι), οι οποίες διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εύλογες ανησυχίες πολιτών αλλά και επισκεπτών της περιοχής, που εκφράζουν ακόμη επιφυλάξεις. Τελευταία και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας έβγαλε ανακοίνωση σε επίσημη συνέντευξη τύπου για να καθησυχάσει και τον πιο δύσπιστο.

Με απλά λόγια, τα επίσημα στοιχεία λένε: βουτάμε άφοβα στις παραλίες της Μαγνησίας!!!

Ειδικά ο Παγασητικός μετρήθηκε περισσότερες φορές από ότι ίσως όλη η Ελλάδα μαζί τον τελευταίο μήνα στον απόηχο δύσπιστων φωνών για την καταλληλότητα των νερών και των παραλιών στην ακτογραμμή του Παγασητικού. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι ΟΛΕΣ οι ακτές της Μαγνησίας είναι με συνέπεια οι πιο μετρημένες – καθαρές περιοχές στην Ελλάδα.

Οι ειδικές μετρήσεις συνεχίζονται και θα γίνονται τακτικά επανέλεγχοι.

Είναι λογικό εφόσον εξακολουθούν να προβάλλονται στο διαδίκτυο παλαιότερες εικόνες με νησίδες φερτών υλών από τις πρώτες ημέρες μετά τις πλημμύρες αυτό να επιφέρει φόβο και ανασφάλεια.  Όμως, όπως όλοι οι φορείς, έτσι και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας διαβεβαιώνει ότι εμπιστευόμαστε τις επίσημες επιστημονικές μετρήσεις και μόνον  αυτές !

Έχοντας ασχοληθεί επισταμένως από την πρώτη στιγμή με το θέμα της καταλληλότητας των νερών, διαβεβαιώνουμε ότι δε θα βάζαμε ποτέ σε κίνδυνο τους πελάτες μας!!!

Βουτάμε με ασφάλεια και απολαμβάνουμε και φέτος χωρίς καμία ανησυχία τον πιο μαγευτικό, περιτριγυρισμένο από το πράσινο του Πηλίου,all year round προορισμό στην Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.