Έντονη χιονόπτωση από τα ξημερώματα στην Μαγνησία

Η χιονισμένη πλατεία της Ζαγοράς (Φωτο Θανάσης Βαρούτας)
Ανοικτοί οι δρόμοι, απαραίτητη κατά τόπους η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στην Μαγνησία, ενώ το νέο «στρωμένο» χιόνι, έχει φθάσει σε ύψος πάνω από τα πενήντα εκατοστά. Είναι χαρακτηριστικό της έντονης και γενικότερης χιονόπτωσης, το γεγονός, ότι στρωμένες σκεπές σπιτιών, υπάρχουν μέχρι τα Καλά Νερά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, «από τις 4 τα ξημερώματα χιονίζει συνεχώς στα ορεινά και ημιορεινά της Μαγνησίας, ενώ με την χρήση μηχανημάτων, παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι, είναι όμως απαραίτητη κατά τόπους η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Το χιόνι είναι αρκετό και στην Ανάβρα μέχρι την κεντρική διασταύρωση, όπως και περίπου εννέα χιλιόμετρα πριν το Κεραμίδι, αλλά και μετά το Βένετο, όπου το φρέσκο χιόνι έφθασε στα 20 εκατοστά
Στο Πήλιο, η χιονόπτωση ήταν έντονη κυρίως από Πορταριά και πάνω, αλλά και στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο (όχι στο πεδινό προς Αργαλαστή), αφού μέχρι τα Καλά Νερά, έχει στρώσει τις σκεπές.
Προβλήματα υπήρξαν και με τα πρωϊνά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, δεν εκτελέστηκαν μέχρι το τέλος της διαδρομής, για Ζαγορά και Τσαγκαράδα και από τους δύο κλάδους (λόγω χιονιού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν), ενώ για Πινακάτες και Βυζίτσα ξεκίνησαν το πρωί τα λεωφορεία κανονικά, αλλά γύρισαν στην πορεία πίσω.

Στο μεταξύ, λόγω των κακων καιρικών συνθηκών, κλειστό θα είναι σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Όπως έγινε γνωστό παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Ζαγορά, στην Τσαγκαράδα και στις Μηλιές λόγω της χιονόπτωσης.

Εξάλλου, αναβάλλεται λόγω του χιονιού που πέφτει στο Πήλιο, η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από την Εφορία του Βόλου λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στο Πήλιο. Οι αγρότες του Πηλίου, που αποτελούν μία μεγάλη μερίδα αυτών που θα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενημέρωσαν ότι το χιόνι είναι πολύ και δεν μπορούν να κατέβουν στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.