Εποικοδομητική η συνάντηση των νησιών με τον πρωθυπουργό

Τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης

Πολύ καλή και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση των δημάρχων των νησιών με τον πρωθυπουργό ο Σταμάτης Περίσσης δήμαρχος Σκοπέλου, που μετέφερε τη δέσμευσή του ότι τα ζητήματα αυτά θα προχωρήσουν με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρξουν από το νέο ΕΣΠΑ και όχι μόνο.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο δήμαρχος τόνισε ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα μικρά νησιά και πήρε κατευθείαν για γεύση των προβλημάτων που υπάρχον και όχι διαμεσολαβημένα, μέσα από τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους φορείς.
«Εμείς μεταφέραμε τα θέματα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν κυρίαρχο ζήτημα για τη Σκόπελο, όπως την προστασία του δάσους και την αντιπλυμμυρική προστασία, την ενεργειακή αναβάθμιση, τα λιμάνια που είναι εξαιρετικά σημαντικά, το ζήτημα μετατροπής του τουριστικού καταφυγίου στο Έληος σε μαρίνα», ανέφερε ο κ. Περίσσης.

Επίσης είχε ότι έβαλε δύο ζητήματα θεσμικά, να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να νησιά μέχρι 5000 κατοίκους να ενταχθούν στα μικρά και όχι στα μεσαία, με πλεονεκτήματα στους αυτοδιοικητικούς τομείς και το ζήτημα της ΕΤΑΔ και ο τρόπου που διαχειρίζεται τους χώρους μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε ότι μίλησε γενικά και είπε ότι θα προχωρήσουν τα ζητήματα αυτά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρξουν από το νέο ΕΣΠΑ και άλλα και ήταν θετικός σε αυτά που του ανέφεραν οι δήμαρχοι.
Επίσης ζητήθηκε η επίλυση και άλλων ζητημάτων όπως στελέχωσης των Δήμων, Τεχνικών Υπηρεσιών, φόρων και ΦΠΑ και γενικά ήταν μια πολύ μεγάλη και πολύ καλή κουβέντα αυτό που έγινε με την ενημέρωση όλων για όλα.
Τέλος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί και αναμένεται η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Καλό το καλοκαίρι για τουρισμό
Μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλό το καλοκαίρι για τον μήνα Ιούνιο, σε όλα τα επίπεδα. «Και οι επιχειρηματίες εξαιρετικά προετοιμασμένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά και οι τουρίστες μένουν πολύ ευχαριστημένοι, ενώ δεν υπάρχουν φυσικά φαινόμενα που να δημιουργούν προβλήματα, όπως σφήκες, τσούχτρες κλπ.», τόνισε ο δήμαρχος.
Η προσβασιμότητα των επισκεπτών στη Σκόπελο γίνεται χωρίς πρόβλημα μέσω της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας από Βόλο, Θεσσαλονίκη και Εύβοια και ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά και η χρονιά θα είναι καλή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.