«Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις έως πολύ χαμηλά υψόμετρα στη Μαγνησία»

Σε ανάρτησή του, ο Βολιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Μάριος Τζανιδάκης αναφέρει « Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει την μαύρη θάλασσα και θα εισβάλει στο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας νέα πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ισχυρούς Β ΒΑ ανέμους. Η εισροή του παγερού αέρα στην κατώτερη και ανώτερη ατμόσφαιρα θα καταφέρει να σχηματίσει ένα Aegean effect τις λεγόμενες άσπρες πινελιές νεφώσεων που θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις έως πολύ χαμηλά υψόμετρα στην Μαγνησία και θα τροφοδοτούνται από το ισχυρό ΒΑ ρεύμα. Πολύ νότια της χώρας μας θα περνάει και ένα βαρομετρικο χαμηλό όπου θα συνεχίσει να δίνει φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Θα χιονίσει άραγε στα πεδινά μας και αν ναι θα το στρώσει?? εάν τα στοιχεία διατηρηθούν ως έχουν τότε η απάντηση είναι πως οι πιθανότητες είναι αρκετά αυξημένες αλλά χιονόστρωση δεν διαφαίνεται κάτω από τα 200-300μ και αυτό προέρχεται καθώς στην μέση τροπόσφαιρα (500hpa) δεν θα έχουμε κάποια σημαντική υποστήριξη για να βοηθήσει σε αυτό Παρ όλα αυτά θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά μας και σίγουρα περιμένω να δω ντυμένες περιοχές στα λευκά πολύ γρήγορα μέσα στη νύχτα έως πολύ χαμηλά.
Κρατήστε και αυτό όπου αξίζει να αναφερθεί, δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν την μορφή δυνατής μπόρας, να έχουμε δηλαδή κατά διαστήματα περάσματα ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.