Έσβησαν τα χαμόγελα των επαγγελματιών της Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Δεν αναστέλλονται τα πρόστιμα, αναστέλλονται οι διοικητικές κυρώσεις

Έσβησαν τα χαμόγελα των επαγγελματιών, χθες το πρωί όταν άκουσαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη να διευκρινίζει ότι με την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών για τον περιβόητο “νόμο της Μυκόνου”, που έπληξε επιχειρήσεις και στη Μαγνησία δεν θα παραγραφούν, ούτε θα ανασταλούν τα πρόστιμα, αλλά μόνο οι διοικητικές κυρώσεις.

«Είναι μια τροπολογία, που ψηφίστηκε την Τετάρτη κι έρχεται να διορθώσει αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και μιλάω για τις διοικητικές κυρώσεις και υπό προϋποθέσεις θα ανασταλούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης υπογραμμίζοντας ότι η τροπολογία αναφέρεται στις διοικητικές κυρώσεις και όχι στα πρόστιμα, τα οποία έχουν επιβληθεί και δεν παραγράφονται.
«Αναστέλλονται οι διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις εντός των εκτάσεων της παραγράφου 1 που έχει η συγκεκριμένη τροπολογία, που έχουν διαπιστωθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, δηλαδή από τη στιγμή που θα ισχύει αυτή η τροπολογία, εφόσον ο οικείος Δήμος έχει εκκινήσει τη διαδικασία για την αδειοδότησή τους και έχει εκδώσει την πράξη βεβαίωσης από την οποία προκύπτει ότι οι κατασκευές είναι ασφαλείς για χρήση από τους λουόμενους και το κοινό», εξήγησε ο κ. Μπασδάνης και σημείωσε ότι ο Δήμος είναι αυτός που εισπράττει και ο Δήμος είναι που έρχεται σε συνεννόηση για τις παραχωρήσεις και οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα από πλευράς Δήμου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχολιάζοντας τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου Βόλου και Κτηματικής που άφησε «έκθετους» τους επαγγελματίες πολλών παραλιακών περιοχών επεσήμανε ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί.

« Ο επαγγελματίας είναι εμπλεκόμενος με τους δικαιούχους με αυτούς που είναι εμπλεκόμενοι στην διαχείριση του αιγιαλού. Θα πρέπει όμως να είμαστε όλοι νομοταγείς κι αυτό που υπογράφεται και συναποφασίζεται να γίνεται σεβαστό απ΄όλες τις πλευρές, διότι κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν γίνονταν. Ας δοθεί ο χρόνος μέσω αυτής της διαδικασίας με τους οικείους Δήμους ώστε να τελειώνει αυτή η άδικη μεταχείριση εν τω μέσω μίας ζοφερής κατάστασης για την περιοχή σε ότι αφορά στο τουριστικό προϊόν για να κλείσει αυτό το θέμα», είπε ο κ. Μπασδάνης.
Για ακόμη μία φορά ξεκαθάρισε ότι τα πρόστιμα, όπως αναφέρονταν λανθασμένα χθες σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, δεν παραγράφονται και δεν αναστέλλονται.
«Είναι ξεκάθαρη η παράγραφος της τροπολογίας, που μιλά για τις διοικητικές κυρώσεις πλην του προστίμου. Υπήρξε παρανόηση, παρότι εμείς το ζητήσαμε αλλά είναι δύσκολο να ανασταλούν και να διαγραφούν τα πρόστιμα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Αναφορικά με παράνομες κατασκευές που υπήρξαν σe περιοχές που οι επιχειρηματίες είδαν να κλείνουν τα καταστήματά τους και να καλούνται να καταβάλουν τσουχτερά πρόστιμα, ο κ. Μπασδάνης ανέφερε ότι υπάρχουν κατασκευές που έχουν «ξηλωθεί» κι αυτό σημαίνει ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
«Δεν μπορεί καθένας να αυθαιρετεί. Δεν μπορεί να έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο και να επεκτείνεις τα ομπρελοκαθίσματα. Πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γι’ αυτούς που επιθυμούν να μην καθίσουν στον συγκεκριμένο χώρο. Έχουν αλλάξει συνήθειες, ο καθένας θέλει την άνεσή του, κάποιοι θέλουν τον χώρο τους, την καρέκλα τους και τον καφέ τους, αλλά οι κανόνες, είναι κανόνες», τόνισε και προέτρεψε τους δήμους, να έρθουν σε συνεργασία με τους ιδιώτες και να τρέξουν γρήγορα όλες τις διαδικασίες.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.