Για έβδομη χρονιά το «Καρναβάλι Ευξεινούπολης»

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης μπαίνει στην τρελή περιπέτεια του καρναβαλιού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «κινητήρια δύναμή μας και φέτος ο ενθουσιασμός και η φαντασία πολλών νέων ανθρώπων, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και μας ξεσηκώνουν, κυριολεκτικά, με τις ιδέες και την δυναμική τους, αλλά και οι παλιοί fan του Ευξεινουπολίτικου καρναβαλιού, που πραγματικά δεν αντέχουν στην σκέψη μιας αποκριάς χωρίς το καρναβάλι μας. Αφετηρία μας και πηγή έμπνευσής μας φέτος, πολλά παραδοσιακά έθιμα παρουσιασμένα όμως με πολλή σύγχρονο και σατιρικό τρόπο. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει άρματα, πεζοπόρα τμήματα, τον καρνάβαλο, ο οποίος στο τέλος θα παραδοθεί στην πυρά και βέβαια την βασίλισσα του καρναβαλιού, που με τη συνοδεία της θα λαμπρύνει την αποκριάτικη παρέλαση.
Φέτος για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν σύλλογοι της περιοχής μας, οι οποίοι με παραδοσιακά δρώμενα, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη φετινή παρέλαση. Το αλατοπίπερο φυσικά, θα είναι όπως πάντα το αστείρευτο κέφι, το ξεφάντωμα και η τρελή φιλοδοξία να κάνουμε το καλύτερο καρναβάλι.
Για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με 12μελή ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Συλλόγου μας «Λαϊκοί και όχι μόνο». Ελεύθερη επιλογή ποτού και φαγητού, χωρίς κάρτα.
Την Καθαρά Δευτέρα κανονικά, ήταν προγραμματισμένη, να γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Όμως, λόγω της πρόγνωσης για επικείμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού με ομόφωνη απόφαση, μεταφέρει την ημέρα διεξαγωγής του καρναβαλιού για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ στον ίδιο χώρο δηλαδή στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας « Η Όθρυς»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.