Για να ξεχρεώσει οφειλή ανέλαβε να μεταφέρει 1 κ. χασίς!

Δίωξη για διακίνηση από κοινού κατά ενός 26χρονου και ενός 43χρονου αλλοδαπού

Δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, δια της κατοχής και μεταφοράς των ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στον Βόλο, άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά ενός 26χρονου και ενός 43χρονου από την Αλβανία, οι οποίοι συνελήφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής ενώ επέστρεφαν από τη Θεσσαλονίκη, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του αλλοδαπού και οι αστυνομικοί βρήκαν κάτω από τη ρεζέρβα του αυτοκινήτου ποσότητα χασίς βάρους ενός κιλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός έπρεπε να πάει στη συμπρωτεύουσα για να τακτοποιήσει τα έγγραφα παραμονής και εργασίας του στη χώρα μας. Μαζί του πήγε και ο 26χρονος, ο οποίος πήρε το αυτοκίνητό του για μια βόλτα, όσο ο αλλοδαπός ανέμενε για να τελειώσει τη διαδικασία.
Ο νεαρός πήγε στον οικισμό ρομά Δεδροπόταμου, όπου βρήκε έναν άνδρα από τον οποίο παρέλαβε τα ναρκωτικά.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος κατέθεσε ότι χρωστούσε χρήματα σε έναν ρομ στον οικισμό Αλιβερίου, ο οποίος του είπε να πάει να βρει ένα άτομο στον συγκεκριμένο οικισμό στη Θεσσαλονίκη που θα του έδινε το χασίς και μόλις το έφερνε να του το παραδώσει, θα διαγραφόταν το χρέος του.
Ο νεαρός μαζί με τον αλλοδαπό οδηγό του αυτοκινήτου οδηγήθηκαν το Σάββατο στην εισαγγελέα υπηρεσίας που τους άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, δια της κατοχής και μεταφοράς και του παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος κατέθεσε ότι ο αλλοδαπός δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που ο ίδιος είχε κρύψει κάτω από τη ρεζέρβα του αυτοκινήτου. Ωστόσο σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του αλλοδαπού βρέθηκε ποσότητα 15 γραμ. χασίς, που κατέθεσε ότι προόριζε για δική του χρήση.
Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να δώσουν δειγματοληψία ούρων, για να αποδείξουν ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία κατάσχεσε το αυτοκίνητο του 43χρονου, στο οποίο βρέθηκαν να ναρκωτικά, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς υπήρχε πληροφορία ότι υπήρχαν ναρκωτικά στο αυτοκίνητο.
Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί παλιότερα στην Καστοριά με ναρκωτικά και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο 26χρονος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και κατηγορείται για κακούργημα, που έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.