Γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού, έπαθλα και νηστίσιμα στις Αφέτες

Διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφετών

Πρώτη ημέρα της Σαρακοστής , η Καθαρή Δευτέρα και στις Αφέτες, ο λόφος της Παναγίας γέμισε πάλι, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αλλά φέτος ακόμη περισσότερο, με χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφετών, πιστοί στο έθιμο: πέταγμα  του χαρταετού.

Το έθιμο αυτό συμβολίζει, όπως γράφει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Ιφιγένεια Λούρου,  ανάταση της ψυχής, το πέταγμά της  «προς τα άνω» καθώς αρχίζει η χρονική περίοδος της νηστείας και η προετοιμασία για το Πάσχα και την Ανάσταση.

Διασκέδαση αλλά και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους :  δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και την τεχνική τους στο πέταγμα των χαρταετών, γεύθηκαν τα νηστίσιμα εδέσματα στο πλούσιο τραπέζι που παρέθεσε για όλους ο Σύλλογος, άκουσαν μουσική που κάλυπτε τις προτιμήσεις όλων, απόλαυσαν την συντροφιά γνωστών και φίλων που συνάντησαν εκεί, χάρηκαν που γνώρισαν άλλους ανθρώπους και δημιούργησαν καινούργιες φιλίες. Να, και το νόημα αυτών των συναντήσεων!

Ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά των παιδιών!  Άλλα βραβεύθηκαν  (με κριτήριο : ποιος αετός έφθασε πιο ψηλά ), πήραν Διπλώματα και Κύπελλα, αλλά και όλα έφυγαν ευχαριστημένα και χαρούμενα έχοντας στο λαιμό τους κρεμασμένο ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμά του και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, μεταξύ αυτών και τον Αντιδήμαρχο κ. Διανέλλο Απόστολο και την Πρόεδρο του Συλλόγου ‘’Οι Αφέντρες των Αφετών’’ κ. Παρισάκη Λίτσα.

Επίσης ευχαριστεί και τους φίλους του Συλλόγου, που συνεισέφεραν στο κοινό τραπέζι, ή προσφέροντας τον κόπο τους και μέρος του πολύτιμου χρόνου τους συνέβαλαν  στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, μεταξύ αυτών και τους : Γιούλα Φυσολόη,  Ελένη Ηλιοπούλου, Διαμάντω Ιωάννου, Δήμητρα Πιλάτου, Τάσο Μαμούχα, όπως και τα καταστήματα  ‘’ΤΑ 5 ΠΛΑΤΑΝΙΑ’’ και ‘’ΜΑΣΙΝΑ’’.

Με την ελπίδα να ξανασυναντηθούν όλοι σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου, τα μέλη του εύχονται σε όλους Καλή Σαρακοστή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.