H γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο

Κόντρα στις καταστροφές που έπληξαν το Πήλιο, οι κάτοικοι του Ξουριχτίου προκαλούν ντόπιους και επισκέπτες στην 21η Γιορτή Κάστανου, που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής σε συνδιοργάνωση της ΠΕ Μαγνησίας και του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου στις 28 & 29 Οκτωβρίου.

Τα μέλη του Συλλόγου, παρά τις δυσκολίες του τελευταίου διαστήματος, έβαλαν τα δυνατά τους για να μπορέσουν και φέτος να διοργανώσουν την γιορτή, για το πιο σημαντικό προϊόν παραγωγής τους, το κάστανο, το οποίο ζει και μεγαλώνει γενιές Πηλιορειτών και να προσπαθήσουν μέσα από ομιλίες και εκδηλώσεις να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η γιορτή περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, παραδοσιακούς χορούς, ομιλίες αλλά και γευσιγνωσία. Σε όλους θα δίνεται δωρεάν κρασί και κάστανα.

Xθες Σάββατο, έγινε η επίσημη έναρξη της γιορτής με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικές ομάδες της περιοχής και του Βόλου. Σήμερα, Κυριακή στις 10 το πρωί θα γίνει το άνοιγμα των περιπτέρων, 12:30: Ανοιχτή ομιλία με θέμα «Νεότερα δεδομένα σε σχέση με την καλλιέργεια της καστανιάς» από τον κ. Γιώργο Νάνο, Καθηγητή Δενδροκομίας στο Εργαστήριο Δενδροκομίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 16:00: Κλείσιμο Περιπτέρων

Η 21η ετήσια Γιορτή Κάστανουπραγματοποιείται στους Αγίους Πάντες.

Δείτε φωτογραφίες της κ. Ευαγγελίας Διανελλάκη

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Νίκου Παπαργύρη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.