Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για την εκδήλωση της Χ.Α. στα Τρίκαλα

Αντίθετη στην εκδήλωση που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή το Σάββατο στα Τρίκαλα δηλώνει η παράταξη του Περιφερειακού συμβουλίου Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή που καλεί σε μαζική, μαχητική, αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 11 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς το “Αετών Μέλαθρον”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση αυτή τους η προσπάθεια, την ίδια χρονική περίοδο που τα τάγματα εφόδου των φασιστών έχουν ξαναβγεί από τις τρύπες τους, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την ατιμωρησία τους, εξαπολύοντας σειρά επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές και εργάτες, σε γυναίκες δικηγόρους της πολιτικής αγωγής έξω από τα δικαστήρια, ακόμη και στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή Αμίρ.

Σύμφωνα με την Αριστερή Παρέμβαση, το ασφαλές περιβάλλον για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης το διαμορφώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ, ενώ σε τοπικό επίπεδο η (ακροδεξιών καταβολών) αστική τάξη που πολιτικά εκπροσωπείται από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

«Για τη Θεσσαλία του Κιλελέρ και των αγροτικών εξεγέρσεων, των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, της εποποιίας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση και προσβολή», αναφέρει η παράταξη. Όπως τονίζει, το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους και τους πρόσφυγες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.