Ι.Μ.Δ.: Εορτάζεται η Σύναξις της Παναγίας της Εικονιστρίας

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, εορτάζεται η Σύναξις της Παναγίας της Εικονιστρίας, η εικόνα της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Σκιάθου. Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος έχει ενθρονισθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόλου. Ο Ναός της Αγίας Άννης αποτελεί παρεκκλήσιο της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων και βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Ναυαρίνου (Είσοδος επί της οδού Ναυπλίου).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού, το Σάββατο το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας.
Την Κυριακή 3η Ιουλίου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Μια οικογένεια η οποία ευλαβείται πολύ την Παναγία την Εικονίστρια και επισκέπτεται το νησί Της, εκπλήρωσε τον διακαή της πόθο, να αφιερώσει ένα αντίγραφο της Παναγίας μας στον Ναό της Αγίας Άννης, ώστε να τιμάται και στον Βόλο η πολιούχος μας και στην όμορη Ιερά Μητρόπολη.
Το αντίγραφο ιστόρησε ο Σκιαθίτης Εικονογράφος-Καθ. Βυζ. Μουσικής και Δρ. Θεολογίας Κωνσταντίνος Κουτούμπας. Είναι ζωγραφισμένη στις φυσικές της διαστάσεις, σε φυσικό ξύλο, με την τεχνική της αυγοτέμπερας. Για την αποτύπωση της επίχρυσης σκαλιστής θήκης και του διάλιθου χρυσωμένου πουκαμισιού που φέρει η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα, χρησιμοποιήθηκαν φύλλα χρυσού στα οποία έγινε εγχάρακτο το σκάλισμα, με προσθήκη λίθων και επιχρωματισμών όπου κρίθηκε απαραίτητο.
Η εύρεση της ιεράς εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας εορτάζεται στην Σκιάθο την πρώτη Κυριακή μετά την 1η Ιουλίου, ως κινητή εορτή (Την εορτή αυτή καθιέρωσαν ο μακαριστός παπά-Γιώργης Ρήγας και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μωραΐτίδης, το 1924, σαν δεύτερη εορτή της Iεράς Εικόνος, ώστε να συμμετέχουν και οι παλιννοστούντες Σκιαθίτες ναυτικοί).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.