Ημερίδα: Παρουσιάζονται διατριβές για την γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον

Του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής

Οι διατριβές για την γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον, του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιαστούν σε σχετική ημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Γεωπονική Επιστήμη συνέχεια αλλάζει, βελτιώνεται, αλλάζει κατευθύνσεις, έχει καινούργιους στόχους. Η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ιδιαίτερα ενεργός στη δημιουργία νέας γνώσης για την υποστήριξη της φυτικής παραγωγής και της διαχείρισης του αγροτικού και όχι μόνο περιβάλλοντος.

Η νέα γνώση δημιουργείται μέσα από στοχευμένα ερευνητικά προγράμματα και από συγκεκριμένες δράσεις των καθηγητών και λοιπών ερευνητών που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα θέματα φυτικής παραγωγής και περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα αυτά γίνονται μέρος και της εκπαιδευτικής διαδικασίας των φοιτητών του Τμήματος. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της έρευνας είναι απαύγασμα της άοκνης προσπάθειας των εργαζόμενων στο Τμήμα και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν το επόμενο από το βασικό πτυχίο βήμα στο οποίο οι ικανοί και με όρεξη απόφοιτοι γεωπονικών και λοιπών θετικών κατευθύνσεων τμημάτων αποκτούν περαιτέρω εξειδίκευση στα αντικείμενα της φυτικής παραγωγής και του περιβάλλοντος. Το Τμήμα μας έχει μεταπτυχιακά προγράμματα σε λειτουργία από το 1998. Αυτά αλλάζουν και μετουσιώνονται σε προγράμματα πιο κοντά στη σημερινή κάθε φορά πραγματικότητα. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο ‘Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Περιβάλλον’ του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος οι φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους αυτή την περίοδο θα παρουσιάσουν σε ημερίδα του Τμήματος τα αποτελέσματα των διατριβών τους.

Θα παρουσιάσουν αποτελέσματα για την ορθή χρήση της αζωτούχου λίπανσης στο σίτο, την ανάπτυξη λαχανικών σε εναλλακτικά βιολογικά υποστρώματα ή σε μολυσμένα ύδατα, απαραίτητες απαιτήσεις της καλλιέργειας του φασκόμηλου, την ανάπτυξη μανιταριών σε ρυπασμένα υποστρώματα, και την τύχη (βιοσυσσώρευση ή δραστικότητα και υπολειμματικότητα) των γεωργικών φαρμάκων στο περιβάλλον, την τροφική αλυσίδα ή στον οπωρώνα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Φυτόκο) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 11 Οκτωβρίου 2017 από τις 10:00 έως τις 13:00. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι αναρτημένο http://agrograd.agr.uth.gr .Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.