Κ. Παπανάτσιου στο «Ράδιο-Ένα»: Προσπάθειά μας να γίνονται ηλεκτρονικά όλες οι χοντρικές πωλήσεις (ηχητικό)

Προετοιμάζεται διάταξη για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ όπως δήλωσε η Υφ. Οικονομικών

«Η προσπάθεια είναι να γίνονται ηλεκτρονικά όλες οι εμπορικές συναλλαγές στην χοντρική και η ηλεκτρονική τιμολόγηση» δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», η Υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως διευκρίνισε, όλες οι συναλλαγές, δεν είναι εφικτό να γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά από εκεί και πέρα η προσπάθειά μας είναι να γίνονται ηλεκτρονικά όλες οι χοντρικές πωλήσεις. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Ήδη γίνονται συναντήσεις και έχουμε κάνει κάποιον προγραμματισμό με την «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» για να προχωρήσει άμεσα η ηλεκτρονική τιμολόγηση».

«Τον Νοέμβριο πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι συναλλαγές των ιδιωτών προς το δημόσιο και παράλληλα θα ξεκινήσουμε και με τους επιχειρηματίες. Αφού έχουμε την χοντρική πώληση ηλεκτρονικά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην λιανική» τόνισε.

Όσον αφορά την είσπραξη του ΦΠΑ όταν γίνεται μια συναλλαγή το ποσό προ ΦΠΑ είναι για τον επαγγελματία και το άλλο ποσό για το κράτος. Δυστυχώς σε καιρό κρίσης, το ποσό αυτό χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες σαν ένα κεφάλαιο κίνησης.

Όπως εξήγησε παράλληλα η κα Παπανάτσιου, αναφερόμενη στις 120 δόσεις, η διαδικασία αφορά κάποιους, οι οποίοι μπορεί να έχουν οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ. Για αυτούς που χρωστούν πάνω από 50.000-250.000 ευρώ είναι η επόμενη διάταξη που ετοιμάζεται και υπάρχει επιτροπή που την ετοιμάζει».
Όπως εξήγησε η ίδια, «πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί δεν μπορώ να δώσω μια σαφή ημερομηνία».

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα τα όσα δήλωσε σήμερα στο Ράδιο Ένα 102,5 η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.