Κ. Παπανάτσιου: «Μια γιορτή ύμνος στην αγάπη»

Ως «Μια γιορτή ύμνο στην αγάπη» χαρακτηρίζει τη γιορτή της μητέρας, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου. Όπως τονίζει, «ο εορτασμός της ημέρας της μητέρας έχει διαφορετικές ρίζες ανά τον κόσμο. Από ό,ποια αφετηρία όμως κι αν ξεκίνησε σε κάθε χώρα, το βασικό ζητούμενο ήταν και είναι η απόδοση τιμής σε εκείνη που ανυψώνει την αγάπη σε δυσθεώρητα μεγέθη.
Οι παραδόσεις, οι μύθοι, οι ιστορίες χιλιετιών, παγκόσμια μα και στη χώρα μας, εστίαζαν ανέκαθεν στο ρόλο της μητρότητας, στη πολύπλευρη και πολυεπίπεδη σπουδαιότητά της, ως συνώνυμου της ζωής.
Μητέρα. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο λατρείας και προσφοράς. Μια λέξη που σε όλες της γλώσσες, σε όλους τους πολιτισμούς, ξυπνά τα πιο γλυκά μας συναισθήματα. Για εκείνη που χαρίζει το δώρο της ζωής – που κυοφορεί την ύπαρξη. Για εκείνη που προσφέρει τη στοργή και την αγκαλιά της σε όλες τις υπάρξεις του κόσμου. Για εκείνη που αναβλύζει ομορφιά, δύναμη και συναίσθημα.
Σήμερα την τιμούμε και την ευχαριστούμε για το μεγαλείο, τη προσφορά και την αλήθεια της. Παράλληλα όμως, δε ξεχνάμε την απαιτητικότητα του ρόλου της. Δε ξεχνάμε τη στήριξη που χρειάζεται, ώστε να ανταπεξέλθει.
Πέρα και πάνω από τα λόγια, η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα που θα τιμούν στη πράξη τη μητρότητα, λειτουργώντας ως αρωγός σε οικονομικό αλλά και πρακτικό-επίπεδο, διευκολύνοντας τη καθημερινότητα και τη ζωή των μαμάδων. Κοινωνικές δομές, οικογενειακά επιδόματα, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε προσχολική εκπαίδευση και φύλαξη, εργασιακή διασφάλιση και προστασία, όλα τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστα δικαιώματα ενός κράτους που εξάρει τη μητρότητα και το ρόλο της. Τιμούμε αλλά δεν εφησυχάζουμε.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.