Καταδικάστηκε ο οδηγός που είχε καταναλώσει αλκοόλ και το όχημά του έπεσε σε σταθμευμένα

Φυλάκιση με αναστολή, πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων του Ι.Χ. για έξι μήνες

Ένοχο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 36χρονο από τη Ν. Ιωνία που προκάλεσε ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, την περασμένη Παρασκευή. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 € και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για έξι μήνες.
Στην απολογία του ο 36χρονος εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα οχήματα. Μάλιστα όπως είπε, έχει έλθει σε συνεννόηση με δύο από τους τέσσερις ιδιοκτήτες για να τους καταβάλλει τα χρήματα που απαιτούνται για την επιδιόρθωση. Αναφερόμενος στις συνθήκες του ατυχήματος, υποστήριξε ότι έφυγε από την επιχείρηση εστίασης που διατηρεί στις 3 το πρωί και πήγε σε μπαρ για ένα ποτό. Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα της έδρας για την ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στον έλεγχο που του έγινε, παραδέχθηκε ότι το… ποτό ήταν τελικά τρία ποτά (!), και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στο παρελθόν.
Ο συνήγορος του, ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με το Δικαστήριο τελικά να το απορρίπτει, και να τον καταδικάζει σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, επιβολή προστίμου 1.200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων του οχήματος του για έξι μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, προκάλεσε με το αυτοκίνητό του υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα στην οδό Φιλαδελφείας.
Σε αλκοτέστ που υπεβλήθη ο οδηγός, εντοπίστηκε συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα το 2,06mg/dL στην πρώτη μέτρηση και 1,94mg/dL στη δεύτερη μέτρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.