ΚΚΕ Θεσσαλίας: Ξεσηκωμός ενάντια στις Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

Σε ξεσηκωμό καλεί το λαό της Θεσσαλίας, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, με αφορμή την εγκατάσταση Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε άμεση εφαρμογή όσων προβλέπονται με τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις, τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της περιλάλητης επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», καταφτάνει στον Βόλο νέα φουρνιά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ένα τμήμα από αυτούς θα διεκπεραιωθεί από το λιμάνι προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, προς ό,τι ονομάζουν οι Αμερικανοί ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων, κυρίως απέναντι στη Ρωσία. Άλλωστε η Ελλάδα – ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – λειτουργεί με το χρίσμα των Αμερικανών, ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη. Το υπόλοιπο τμήμα της (ελικόπτερα, τάγμα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ) θα παραμείνει για μήνες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας για «συνεκπαίδευση», με ελληνικά πληρώματα, ακριβώς όπως έγινε και πέρυσι τέτοιο καιρό με τάγμα της 4ης αμερικανικής ΤΑΞΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή αξιοποιείται τώρα και ως κόμβος διεκπεραίωσης των αμερικανικών δυνάμεων προς άλλες τοποθεσίες, τονίζει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το κόμμα, η περιοχή της Θεσσαλίας μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις που υπάρχουν βάσεις μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, για τους Αμερικανο ΝΑΤΟϊκούς και τα σχέδιά τους. Την ίδια στιγμή, όμως, με βάση τον χάρτη των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται και “μαγνήτης” επιθέσεων, κάνοντας έτσι το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μαίνονται σε όλη την περιοχή, για τη μοιρασιά της λείας στην Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς της, τις σφαίρες επιρροής.
Το ΚΚΕ καλεί τους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Μέσα από τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων να δώσουν μαχητικό αγώνα για:
• Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
• Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη την χώρα.
• Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.