ΚΚΕ Ζαγοράς: «Να δώσει το Νοσοκομείο Βόλου σύγχρονο εξοπλισμό σε συνταξιούχο με ΧΑΠ από τη Μακρυράχη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ καταγγέλλοντας το Νοσοκομείο Βόλου καθώς δεν χορήγησε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό σε συνταξιούχο με ΧΑΠ από τη Μακρυράχη, δίνοντάς του φιάλη οξυγόνου παλαιότερου ρύπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ μετά από επίσκεψη στο σπίτι του 68χρονου συνταξιούχου στην Μακρυρράχη Πηλίου απαιτεί να δοθούν όλα τα σύγχρονα μέσα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

 

Στο ίδιο έργο θεατής ο 68χρονος που αντιμετωπίζει Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, ενώ έχει περάσει 3 φορές από ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, λάμβανε φιάλη οξυγόνου που βοήθησε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του να ανέλθουν στο 94%. Το Νοσοκομείο Βόλου, στα μέσα του 2023 αρχικά απέρριψε την αίτησή του να συνεχίσει να διατηρεί την απαραίτητη φιάλη οξυγόνου, αντικαθιστώντας την με παλαιότερου τύπου που λειτουργεί με ρεύμα και προσφέρει μέγιστη επάρκεια 89% με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του. Όμως κάτω από την γενική κατακραυγή και καταγγελία αναγκάστηκε να ξαναδώσει φιάλη οξυγόνου.

 

Όμως και πάλι το Νοσοκομείο Βόλου αρνείται για μία ακόμη φορά την συνέχιση παροχής φιάλης οξυγόνου και ήδη ο συνταξιούχος βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο με την συσκευή παλαιότερου τύπου με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του. Τώρα τον παροτρύνουν για εκ νέου εξετάσεις και εισαγωγή στο Νοσοκομείο στο οποίο όμως δεν υπάρχει πνευμονολόγος.

 

Στην ίδια κατάσταση με τον 68χρονο βρισκόμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ! Η ταλαιπωρία για την παροχή υγείας που να διασφαλίζει τις ζωές μας με αξιοπρέπεια δεν μας αφήνει αδιάφορους!

 

Η πολιτική του Νοσοκομείου να αντικαταστήσει την φιάλη οξυγόνου με παλαιότερου τύπου συσκευή χωρίς να επιτυγχάνονται τα ίδια αποτελέσματα, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την δυνατότητα διατήρησης στη ζωή του 68χρονου.

 

Αντικατοπτρίζει τη λογική κόστους – οφέλους, την εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού μέσω της υποχρηματοδότησης Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Η πολιτική αυτή που στηρίζεται τόσο από τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΕΕ,  βρίσκει όλο το λαό αντιμέτωπο.

 

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, δίνονται επιδοτήσεις δισεκ. ευρώ και ταυτόχρονα ξεκοκαλίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ο λαός πληρώνει ακριβά το φάρμακο, την έλλειψη υψηλού επιπέδου υγείας και ιατρικής αποκατάστασης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συνεχώς καλούνται για επανεξέταση από τις διάφορες επιτροπές, άνθρωποι που το ποσοστό αναπηρίας τους δεν επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους.

 

 

 

Διεκδικούμε:

 

Την άμεση αντικατάσταση της παλαιάς συσκευής και την χορήγηση φιάλης οξυγόνου στον 68χρονο από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ή από τους αρμόδιους φορείς για την βελτίωση της υγείας του.

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, με ιατρικό, νοσηλευτικό, διασωστικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Όχι στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας του Λαού. Υπηρεσίες και παροχές υγείας υψηλού επιπέδου, για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση της υγείας των χαρακτηρισμένων με αναπηρία ανθρώπων.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό με όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα μέσα. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.