Κλείνει σύμφωνα με τους κατοίκους μετά από 19 χρόνια η εκκλησία στην Κριθαριά

Αποσπάται ο ιερέας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ανάστατη δηλώνει η τοπική κοινωνία της Κριθαριάς, μετά την είδηση που έγινε γνωστή, ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες στην εκκλησία, καθώς, αποσπάται ο ιερέας που λειτουργούσε εκεί, τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια. Την ίδια ώρα πάντως, πληθαίνουν οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για γενικότερες αλλαγές σε θέσεις ιερέων στις εκκλησίες της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η λειτουργία των Φώτων και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κριθαριά από τον πατήρ Εμμανουήλ Τζανάκη, που λειτούργησε για τελευταία φορά στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου του Νέου.
Με μια συγκινητική ομιλία αποχαιρέτησε τους Κριθαριώτες με τους οποίους συνδέθηκε για 19 ολόκληρα χρόνια και μοιράστηκε μαζί τους ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές! Όπως μετέφερε πιστός στο magnesianews.gr, οι πιστοί έμειναν άφωνοι και πολύ δυσαρεστημένοι μετά την ομιλία του πάτερ Εμμανουήλ Τζανάκη καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν θα ξαναλειτουργήσει στην εκκλησία της Κριθαριάς, γιατί αποσπάται από την Μητρόπολη, με αποτέλεσμα η εκκλησία μετά από 19 ολόκληρα χρόνια να κλείσει”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.