Κοινωνική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας για την 11χρονη

Ελεύθερη η μητέρα που θα δικαστεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Επί 22 ώρες βρισκόταν σε εγκαταλειμμένο σπίτι ένα 11χρονο κορίτσι και η αλλοδαπή μητέρα του όχι μόνο δεν κάλεσε την Αστυνομία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά ενημέρωσε στις 12 το μεσημέρι της δεύτερης μέρας του χρόνου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το ανήλικο κορίτσι ξέφυγε της προσοχής της 34χρονης μητέρας της ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στις 4 το απόγευμα και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η μητέρα της δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές για την αναζήτηση του παιδιού της. Το Α.Τ. Αλμυρού, ενημερώθηκε στις 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρας και άμεσα με την συνδρομή του Π.Κ. Δρυμώνα έγιναν έρευνες στην περιοχή.
Ευτυχώς, το κοριτσάκι βρέθηκε δύο ώρες αργότερα, μέσα σε αυλή ακατοίκητου σπιτιού καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά αρχικά στο Κ.Υ. Αλμυρού και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ η μητέρα συνελήφθη.
Σημειώνεται ότι το ανήλικο κορίτσι φέρεται συχνά εγκαταλείπει το σπίτι του και έχει και άλλες φορές εξαφανιστεί και το ψάχνουν οι αρχές. Ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε κοινωνική έρευνα για το περιστατικό και η 34χρονη από τη Βουλγαρία αφέθηκε ελεύθερη και θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε ρητή δικάσιμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.