Κων. Μαραβέγιας: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση πιστώσεων προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου

Θετική έκβαση είχε η παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εκκρεμή υπόθεση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε μετά από 8 ολόκληρους μήνες το αίτημα τροποποίησης σχετικά με τη δράση 4.2.1 – Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός του παραρτήματος Ι (Γεωργικό Προϊόν), με κωδικό πράξης Γ2ΜΕ-00062.

Το πρόβλημα είχε γνωστοποιήσει στον κ. Μαραβέγια ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς, ενώ ακολούθησε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Κράββαρη, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τον βουλευτή για τη σοβαρή εκκρεμότητα που δεν επέτρεπε στον Συνεταιρισμό να προβεί σε αίτημα πληρωμής.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου στην παρέμβασή του, τονίζοντας ότι, επιτέλους ξεμπλοκάρει η εκταμίευση πιστώσεων προς τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, που αριθμεί περίπου 800 μέλη και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και πιο δυναμικές συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας, με σημαντική συμβολή στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.