Κων. Μαραβέγιας: Στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη η Μαγνησία με 4 επισκέψιμα υποβρύχια μουσεία

Στην τελετή εγκαινίων των υποβρύχιων μουσείων Κίκυνθος, Ακρωτήριο Γλάρος και Ακρωτήριο Τηλέγραφος, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αμαλιάπολη Αλμυρού παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, παραβρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η παρουσία της κ. Μενδώνη στην τελετή υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει το αρμόδιο υπουργείο στη δημιουργία νέων πολιτιστικών υποδομών, ικανών να αναδείξουν, όχι μόνο την περιοχή της Μαγνησίας, αλλά όλη την Ελλάδα, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

«Μετά από το ναυάγιο της Περιστέρας, ήρθε η ώρα να αποδοθούν στο κοινό τα τρία νεότερα ναυάγια, των υστερο-ρωμαικών και βυζαντινών χρόνων, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον αυτοδυτών απ’ όλο τον κόσμο, που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν «βουτιά» στην ιστορία και να θαυμάσουν σημαντικά εκθέματα της ενάλιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισήμανε ο βουλευτής.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στον μυστηριώδη κόσμο του βυθού δεν θα είχε επιτευχθεί εάν δεν τολμούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να εντάξει στο ΕΣΠΑ τα απαιτούμενα έργα. Μάλιστα, συνεχάρη προσωπικά τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που πίστεψε, όπως είπε, στον φιλόδοξο αυτόν σχεδιασμό και σήμερα η Μαγνησία μπορεί να καμαρώνει για 4 υποβρύχια μουσεία, επισκέψιμα από τους λάτρεις των καταδύσεων, τα οποία ανοίγουν ένα μεγάλο «παράθυρο» στον καταδυτικό τουρισμό, με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε τη συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΒlueMed και όλων των στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εργάστηκαν με αφοσίωση τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση του έργου των υποβρυχίων μουσείων.

«Περιβάλλον και πολιτισμός είναι ο «θησαυρός» της Μαγνησίας! Δυο παράγοντες που δίνουν υπεραξία στον τουρισμό και κάνουν τον τόπο μας ανταγωνιστικό πανελλαδικά αλλά και διεθνώς. Αυτόν τον κορυφαίο στόχο υπηρετούν οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι που εγκαινιάσαμε σήμερα και παραδόθηκαν στον Δήμο Αλμυρού για να τους λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.