ΚΟΒ ΚΚΕ Ζαγοράς: «Ξεσηκωμός πριν θρηνήσουμε θύματα»

Η μη κάλυψη της βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου και η μεταφορά της αγρότισσας που τραυματίστηκε βαριά σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου από το χωράφι μέχρι τα Χάνια, συγκλονίζει για μια ακόμη φορά τα χωριά μας. Η αγανάκτηση και η οργή των αγροτών, αλλά και των επαγγελματιών, της νεολαίας είναι μεγάλη, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο έντονων αγροτικών εργασιών με πολλούς κινδύνους αλλά και στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή μας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στη Ζαγορά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια τόσο για την πρόσληψη προσωπικού, όσο και για την κτιριακή αποκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Ακόμα και η επισκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, όσο κι αν κοκορομαχούν οι ντόπιοι βουλευτές για το ποιος «έφερε τα λεφτά». Η αλήθεια είναι ότι κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, αλλά και από τη δημοσιότητα που έλαβαν οι άθλιες συνθήκες γιατρών που φορούσαν ομπρέλα μέσα στα ιατρεία τους, όταν ντράπηκε και η ντροπή!
Για την υποβάθμιση και απαξίωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, τη μη κάλυψη 24ωρης λειτουργίας του ασθενοφόρου, την μη ύπαρξη του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και την μη κάλυψη των εφημεριών έχουν όλοι ευθύνες, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που διέλυσαν πραγματικά κάθε έννοια παροχής υγείας και περίθαλψης, τονίζει η ΚΟΒ του ΚΚΕ.

«Είναι προκλητική η στάση τους σήμερα! Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απαντώντας στις 17.01.2022 σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ για τις ελλείψεις σε προσωπικό δήλωσε ψευδώς ότι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπηρετούσαν 11 γιατροί δηλαδή το 64% των οργανικών θέσεων, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι υπηρετούσαν μόλις 2 δηλαδή το 12%! Οι χώροι νοσηλείας παραμένουν κλειστοί εδώ και χρόνια, το οδοντιατρείο δεν λειτουργεί πάνω από μια δεκαετία παρόλο που αγοράστηκε καινούριος εξοπλισμός, ενώ η οδοντίατρος που ήρθε πριν από δύο χρόνια μετακινήθηκε σε άλλη δομή λόγω ακατάλληλων συνθηκών! Δεν ξεχνούμε τις προκλητικές δωρεές σε …μάσκες και …γάντια από τους κυβερνητικούς βουλευτές προς το Κέντρο Υγείας, καθώς δεν είχε τα στοιχειώδη υλικά για τις εξετάσεις. Δεν ξεχνούμε τις παροτρύνσεις των γιατρών να φέρνουν οι ασθενείς γάζες και βαμβάκι μαζί τους για την ιατρική εξέταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΚΟΒ, ανάλογο περιστατικό με μη κάλυψη ασθενοφόρου είχαμε τον Μάιο 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς είναι κροκοδείλια τα δάκρυα των διάφορων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν συμβάλλει στη συνειδητή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού μας, κατ επιλογή των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θησαυρίζουν στις πλάτες μας, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
Η ΚΟΒ του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε ξεσηκωμό προτού να θρηνήσουμε θύματα και να διεκδικήσουν:
• Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς καθ όλο το 24ωρο με πλήρως δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
• Στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κισσού και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας.
• Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών και αγροτισσών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανεξάρτητα οφειλών.
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.