ΛΑΣ Ν. Πηλίου: Έργο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης το λιμάνι Πλατανιά

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Πηλίου» πρότεινε τις δύο εναλλακτικές λύσεις που περιείχε η μελέτη και να διαμορφωθεί ένας δημόσιος χώρος αναψυχής, άθλησης κ.λπ. για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη πρόσβαση για το λαό, ένας χώρος για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ο δήμος επιβαρύνεται με όλα τα αναγκαία έργα συντήρησης , σε επανάληψη ενός έργου που έχει ξαναδεί ο λαός: «Το κράτος κρατά τους μη κερδοφόρους και με μεγάλες δαπάνες τομείς και οι επιχειρηματίες παίρνουν τους τομείς – φιλέτα, από όπου μπορούν να κερδίζουν ακόμα περισσότερα. Το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας είναι σίγουρο ότι θα πέσει στις πλάτες των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει επίσης πως «το γεγονός ότι ο λιμένας θα κατασκευαστεί δίπλα από το ρέμα Χαλόρεμα, σε μια περιοχή με πολύ ρηχά νερά, μπορεί να καταστήσει τη συντήρησή του ιδιαίτερα κοστοβόρα, εξαιτίας της συνεχούς μέριμνας για τη διατήρηση βαθών που θα επιτρέπουν τον ελλιμενισμό πλοίων, που θέλουν να προσελκύσουν.

Σύμφωνα με την παράταξη, οι όποιες τροποποιήσεις προτείνονται απλώς επιβεβαιώνουν το σκοπό για τον οποίο προορίζεται η υλοποίηση του έργου , δηλαδή την επιχειρηματική εκμετάλλευσή του. Ακόμα κι αν βρεθούν “στρατηγικοί επενδυτές” για την υλοποίηση και εκμετάλλευση του έργου, η σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα σε αυτούς και το δήμο θα εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα κέρδη τους. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι ο στόχος τόσο της διοίκησης του δήμου αλλά και της περιφέρειας δεν είναι η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αλλά η κερδοφορία επιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων».

Συγκεκριμένα ούτε έργο πρώτης προτεραιότητας είναι, ούτε αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει τους, επαγγελματίες, τους νέους που κατοικούν και δουλεύουν στην περιοχή. Είναι ένα έργο που καλείται να ικανοποιήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ιδιαίτερα εκείνου του τμήματος που σήμερα δραστηριοποιείται στα λιμενικά και άλλα έργα που κατασκευάζονται ή ιδιωτικοποιούνται. Και στη συνέχεια, θα δώσει τη χαριστική βολή σε μικροεπαγγελματίες του τουρισμού – επισιτισμού, στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Θα παραπέμπει στις καλένδες τα έργα και τις ανάγκες που έχει η περιοχή (όπως η κατεστραμμένη αγροτική οδοποιΐα,η έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης) με το πρόσχημα της συνολικής μελέτης για την ανάπτυξη της περιοχής στην προοπτική κατασκευής του έργου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.