Μακρή: Εντυπωσιακή «έκρηξη» στα ποσοστά των προσφερόμενων θέσεων Μαθητείας

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή χαιρέτησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Απευθυνόμενη στον Προέδρο ΣΒΘΣΕ Αθανάσιο Συριανό και στα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, η Υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε την ουσία της θεματικής της εκδήλωσης. Οι προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών και των μεταφορών στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα με έμφαση στην βιωσιμότητα και την καινοτομία ήταν στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης και η κα Μακρή τόνισε τον ρόλο της Παιδείας στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων στους μαθητές, στο σχολικό περιβάλλον.

Η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το ΥΠΑΙΘΑ έχει ενσωματώσει την εκπαίδευση για την Αειφορία και το επιχειρείν ως θεματικές στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και παρουσίασε την παιδαγωγική στόχευση στα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επίσης, η κα Μακρή μίλησε για τον ρόλο του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας, που ισχυροποιείται και ενισχύει την δυνατότητα ένταξης στην αγορά εργασίας συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο. Η Υφυπουργός χαρακτήρισε τον θεσμό της Μαθητείας ως μια πρόταση στην οποία αξίζει να επενδύσουν τόσο οι σπουδαστές όσο και οι φορείς και οι επιχειρήσεις και χαρακτήρισε εντυπωσιακή την “έκρηξη” στα ποσοστά των προσφερόμενων θέσεων Μαθητείας, καθώς την περίοδο 2023-2024 εξασφαλίστηκαν, σχεδόν, 9.500 θέσεις μαθητείας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 42%, συνολικά στην επικράτεια.

Κλείνοντας, η κα Μακρή εξέφρασε τόσο την ικανοποίησή της για την θερμή ανταπόκριση επιχειρήσεων και φορέων στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας όσο και την ελπίδα ότι η στήριξη των επιχειρήσεων στον θεσμό της μαθητείας θα αυξάνεται και θα δίνει, κάθε χρόνο, περισσότερες θέσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, με στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ανθρώπινων πόρων στο διεθνοποιημένο περιβάλλον της οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.