Με πνιγμό κινδύνεψε στην Άφησσο κοριτσάκι από την Αγγλία

Το έσωσαν η παρατηρητικότητα λουόμενου και γιατρός

Παραλίγο τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στην Άφησσο, για ένα κοριτσάκι 4 χρονών από την Αγγλία που έκανε μπάνιο στην παραλία Καλλιφτέρη και κινδύνεψε να πνιγεί. Ευτυχώς, η παρατηρητικότητα λουόμενου, η παρουσία γιατρού και η άμεση επέμβαση γιατρού του ΕΚΑΒ Βόλου, το έσωσαν και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Βόλου για παρακολούθηση.

Όλα έγιναν στις 3 το μεσημέρι, όταν το κοριτσάκι βρισκόταν στη θάλασσα φορώντας μάσκα και ένας λουόμενος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς το παιδί φαίνεται ότι ήπιε πολύ νερό και πνιγόταν. Οι γονείς του παιδιού βρισκόταν στην ακτή και δεν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ο λουόμενος αμέσως έβγαλε το παιδί στην ακτή.
Εκεί, σύμφωνα με μάρτυρες, έτυχε να βρίσκεται γιατρός που του έκανε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα στις 15.05 ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και για την Άφησσο ξεκίνησαν ο γιατρός Κώστας Σταμνάς με μοτοσικλέτα και ασθενοφόρο.

Στο διάστημα μέχρι να φτάσει ο γιατρός του ΕΚΑΒ στο σημείο, ο γιατρός στην ακτή είχε καταφέρει να βγάλει αρκετό νερό από τα πνευμόνια του μικρού παιδιού, που συνήλθε και είχε τις αισθήσεις του.
Στη συνέχεια το παιδάκι μπήκε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μάλιστα στη διαδρομή έκανε εμετό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε ακόμη λίγο νερό στους πνεύμονες και αποφάσισαν να το κρατήσουν για νοσηλεία, για να γίνει τελείως καλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.