«Μπλόκο» αγροτών σήμερα στον Ριζόμυλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Αγανάκτηση για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση την έντονη ανησυχία και οργή των κτηνοτρόφων της περιοχής για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ευλογιάς των προβάτων, που πλήττει καίρια το ζωικό κεφάλαιο και θέτει σε απόγνωση εκατοντάδες παραγωγούς.
«Η παντελής απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας και στήριξης από την κυβέρνηση, η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, η ανεπάρκεια κτηνιατρικών υπηρεσιών και η έλλειψη αποζημιώσεων για τους πληγέντες, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας», τονίζουν χαρακτηριστικά και καλούν όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και όλους τους φορείς της περιοχής σε μαζική κινητοποίηση και μπλόκο στον κόμβο του Ριζομύλου, σήμερα Τρίτη 24 Ιουνίου στις 11:30 π.μ..
Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν πλήρη και δίκαιη αποζημίωση για τους πληγέντες κτηνοτρόφους, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους αγρότες που δεν μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους λόγο της ασθένειας, άμεση λήψη μέτρων περιορισμού και εξάλειψης της ευλογιάς, δωρεάν εμβολιασμούς και παροχή κτηνιατρικής υποστήριξης, ενίσχυση των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, σχέδιο προστασίας και στήριξης του ζωικού κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.