«Να έρθει στην Πύλη Τρικάλων η 1η ΤΑΞΑΣ για να μην φύγει από τη Θεσσαλία»

Υπήρξε συζήτηση για παραχώρηση χώρου, δήλωσε στο Ράδιο Ένα ο πρ. του Δημoτικού Συμβουλίου

Δύσκολη έως ακατόρθωτη φαίνεται ότι είναι η παραμονή της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, καθώς οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου «έδιωξαν» ουσιαστικά τη μονάδα, το προσωπικό της αλλά και τον εξοπλισμό της σε άλλες μονάδες που δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλημμύρας. Η επαναλειτουργία της 1ης ΤΑΞΑΣ στη Μαγνησία στο επόμενο διάστημα έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο φαίνεται πως Δήμοι στη Θεσσαλία προτείνουν να μετακινηθεί η ΤΑΞΑΣ σε δικό τους έδαφος.

Ένας από τους Δήμους αυτούς είναι και αυτός της Πύλης Τρικάλων, που χθες κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε το θέμα της παραχώρησης χώρου στην Αεροπορία Στρατού ικανού για να στεγάσει στις εγκαταστάσεις της ΤΑΞΑΣ.

Στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύλης κ. Θανάσης Μπαλατσούκας, μεταφέροντας τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση και ποια τελικά είναι η πρόθεση του Δήμου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλατσούκας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα για συζήτηση του ενδεχομένου παραχώρησης χώρου στην Πύλη για την μετεγκατάσταση στην περιοχή της 1ης ΤΑΞΑΣ.

«Υπάρχει βούληση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύλης να προσφέρουμε,  εφόσον υπάρχει, χώρο για την μετεγκατάστασή της για να μην φύγει από τη Θεσσαλία. Εφόσον οι χώροι που διαθέτουμε εμείς ανταποκρίνονται και η αεροπορία θεωρεί ότι εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές της ανάγκες, τότε θα παραχωρήσουμε τον χώρο», επεσήμανε ο κ. Μπαλατσούκας, σημειώνοντας ότι τελική απόφαση δεν πάρθηκε χθες, ωστόσο αποφασίστηκε να διερευνηθεί το θέμα των εκτάσεων που απαιτούνται, να έρθουν οι αρμόδιοι από τις υπηρεσίες σε επαφή με την Αεροπορία για να ζητήσουν το τι χρειάζεται η Ταξιαρχία κι έπειτα να συζητήσουν για τυχόν συμφωνία μετεγκατάστασης.

«Υπάρχουν κάποιοι χώροι στον Δήμο Πύλης που ίσως αρκούν για να γίνει η μετεγκατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε. Μπαίνουμε στη λογική ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε,  εφόσον μπορούμε,  για να μην φύγει η Ταξιαρχία από τη Θεσσαλία. Τόσα χρόνια λειτουργούσε στη Θεσσαλία η ΤΑΞΑΣ, ήταν επιλεγμένη επιχειρησιακά και λειτούργησε στη Θεσσαλία, άρα εξυπηρετούνται οι στρατιωτικές ανάγκες από την περιοχή», σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκαλύπτοντας πως και άλλοι Δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να μετακινηθεί στα δικά τους όρια η Ταξιαρχία.

«Εμείς θα αναζητήσουμε τα βασικά στοιχεία ως προς τον χώρο, θα τους τα θέσουμε κι αν αυτοί κρίνουν ότι ο χώρος τους εξυπηρετεί και εξυπηρετεί τη λειτουργία της Ταξιαρχίας,  θα τους τον παραχωρήσουμε», είπε τέλος ο κ. Μπαλατσούκας.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.