Νέα ανεξάρτητη υποψηφιότητα στο Δ. Ν. Πηλίου του Κ. Γραμμένου

Κατηγόρησε την δημοτική αρχή για αδράνεια και απουσία από την καθημερινότητα των δημοτών

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα ετοιμάζει ενόψει των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών Κώστας Γραμμένος, που σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» τόνισε ότι θα είναι κομματικά ακηδεμόνευτη. Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για αδράνεια και απουσία από την καθημερινότητα των δημοτών και αναφέρθηκε στο όραμά του για τον Δήμο.
Όπως ανέφερε ο Κ. Γραμμένος, ο συνδυασμός που θα προτείνουμε στους δημότες του Νοτίου Πηλίου, θα αποτελείται από νέους και παλιούς αυτοδιοικητικούς με καθαρό πρόσωπο, που είναι ευθυτενείς, έχουν τη δύναμη του λόγου τους και έχουν δείξει δείγματα γραφής.
«Εφόσον τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις δε νομίζω να χρειάζονται κάποια κομματική στήριξη. Έχουμε αποκλείσει οποιοδήποτε κομματικό πρόσωπο και η ιδεολογική μας αναφορά είναι αποκλειστικά το παρόν και το μέλλον του Δήμου και των δημοτών του Νοτίου Πηλίου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Κώστας Γραμμένος ανέφερε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν λόγο στις βουλευτικές εκλογές, τώρα είναι αυτοδιοικητικές εκλογές, αφορούν το μέλλον του τόπου και ο συνδυασμός που θα παρουσιάσει θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη του τόπου, διότι, όπως είπε, συνήθως αυτοί που εκλέγονται αποποιούνται την ευθύνη και ρίχνουν τις ευθύνες στον Καλλικράτη, στον Κλεισθένη κλπ.

Διαλυτική πολιτική

Ο κ. Γραμμένος εκλέχτηκε στις εκλογές με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Νίκου Φορτούνα, πρόεδρος της Κοινότητας Καλών Νερών και τόνισε ότι για τον θεσμικό ρόλο που κλήθηκε να επιτελέσει, η πολιτική της Δημοτικής Αρχής ήταν διαλυτική, καθώς δεν εφάρμοσε το νόμο του Καλλικράτη, ούτε πιλοτικά, όπως είχε προταθεί.
Όπως είπε, τα Τοπικά Συμβούλια δεν είχαν την προκαταβολή 1.000 € για μικροζημιές, όπως ορίζει ο νόμος, κάτι που θα βελτίωνε την καθημερινότητα, δεν κατατέθηκε ποτέ προϋπολογισμός, όπως προέβλεπε ο νόμος, ενώ πήρε την ευθύνη η Δημοτική Αρχή και κατέθεσε Τεχνικό Πρόγραμμα, φιμώνοντας τα Τοπικά Συμβούλια.

Στοίχημα η καθημερινότητα

Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι εκτός από τα μεγάλα ζητήματα, που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια, όπως η επένδυση στον Αλατά, το λιμάνι του Πλατανιά και η επένδυση στα Γλυφά, προτεραιότητα της παράταξης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους δημότες που σήμερα είναι εκτεθειμένοι και περιμένουν από τους ανθρώπους της Διοίκησης που βρίσκονται στα γραφεία να λύσουν προβλήματα.
Ο Κ. Γραμμένος είπε ότι στο Δήμο Ν. Πηλίου βρέθηκαν άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν ξανά την εξουσία και χωρίς να δοθούν λύσεις, σε σημαντικά ζητήματα, όπως στα τρία χωριά των λατομείων Συκή, Καλαμάκι και Λαμπινού, όπου η πολιτική ήταν τελείως διαλυτική και τα χωριά κινδυνεύουν να ερημώσουν.
Ακόμη, τόνισε ότι στα παραλιακά χωριά υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων κάθε χρόνο, γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση του αιγιαλού και των μουράγιων, με αποτέλεσμα όλες οι χρήσεις τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελοκαθισμάτων να πηγαίνουν με μορφή προστίμου στο κράτος και όχι στο Δήμο.
Καταλήγοντας ο κ. Γραμμένος διερωτήθηκε ως πότε θα μείνει αναξιοποίητο ένα «διαμάντι» που διαθέτει ο Δήμος, το μέτωπο από το Μαλάκι μέχρι το Τρίκερι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.