Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Δικαίωση των φόβων μας η εικόνα της επιστροφής των επισκεπτών του Νοτίου Πηλίου την Καθαρά Δευτέρα»

Στην μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν οι επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου κατά την επιστροφή τους, την Καθαρά Δευτέρα, αναφέρονται με νέα τους ανακοίνωση ο επικεφαλής, Μιλτ. Παπαδημητρίου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.
«Η εικόνα με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας ήταν πραγματικά απογοητευτική, αναφορικά με ένα πρόβλημα για το οποίο κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και τα σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο οι επισκέπτες του Δήμου μας, έστω αυτοί οι λιγοστοί -συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες περιόδους- θα έπρεπε να είναι οπλισμένοι με πάρα πολύ υπομονή, καθώς ο χρόνος που τελικά απαιτήθηκε για την διαδρομή Καλά Νερά – Βόλος χρειαζόταν αρκετά περισσότερο χρόνο από μία ώρα για να καλυφθεί.
Εικόνες που, αν μη τι άλλο, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Δήμου μας, όπως και για όσους επέλεξαν να μας επισκεφθούν την Καθαρά Δευτέρα. Επισκέπτες, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν επαγγελματίες του Τουρισμό από την περιοχή μας, ήταν αισθητά μειωμένοι, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις εστίασης να παραμείνουν κλειστές και στα ξενοδοχεία να μην «χτυπά το τηλέφωνο» για κρατήσεις. Σε μία περίοδο που κυριολεκτικά ο Δήμος μας θα έσφυζε από επισκέπτες, τόσο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και για το αντίστοιχο της 25ης Μαρτίου.
Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους και τις προειδοποιήσεις που εδώ και καιρό απευθύνουμε στη δημοτική αρχή, αναφορικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στην διαδικασία αποκατάστασης ενός νευραλγικού, για το Νότιο Πήλιο και την ανάπτυξή του, έργου, όπως η γέφυρα στο Μπελεγρίνο.
Και μπορεί το τελευταίο διάστημα, να πραγματοποιείται σημαντική προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης, όπως διαβεβαιώνει στον τοπικό τύπο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ωστόσο οι ενέργειες θα έπρεπε να είχαν λάβει χώρα πολύ καιρό πριν.
Εμείς τα λέγαμε, προειδοποιώντας ότι οι ανούσιες συσκέψεις δεν οδηγούν πουθενά. Προειδοποιούσαμε ότι με τους, μέχρι πρόσφατα, ρυθμούς, η αποκατάσταση από το αρμόδιο Υπουργείο θα ξεκινούσε το καλοκαίρι, δυστυχώς όμως δεν μας άκουγε κανείς.
Και, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε, ακόμη και από τον ίδιο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο! Αν και το τίμημα των καθυστερήσεων το πληρώνουν οι Δημότες και ο τουρισμός της περιοχής»
Κλείνοντας την ανακοίνωση τους, οι Σύμβουλοι της Παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ζητούν από τον κ. Μιτζικό να επαναβεβαιώσει την αντίθεση του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην προοπτική εγκατάστασης της μονάδας lng στον Παγασητικό και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, καθώς, όπως τονίζεται «δημοσιεύματα του τύπου, το τελευταίο διάστημα, κάνουν λόγο για εξελίξεις που σίγουρα θα έπρεπε να μας κινητοποιούν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.