«Νέα αρχή για τον τόπο μας»: «Έξι μήνες μετά και η Πάλτση έχει αφεθεί στην τύχη της»

Μπάζα, φερτά υλικά και μισογκρεμισμένα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό

Για τραγική κατάσταση της Πάλτσης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας» με επικεφαλής τον κ. Μιλτιάδη Παπαδημητρίου επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι έξι μήνες μετά τις πλημμύρες και η περίφημη παραλία του Πηλίου έχει αφεθεί στην τύχη της. Φερτά υλικά, μπάζα, μισογκρεμισμένα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η δημοτική παράταξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή της Πάλτσης αναδεικνύουν με νέα της παρέμβαση ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Νέα Αρχή για τον τόπο της.

«Έχουν περάσει, σχεδόν, έξι μήνες από της καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και η εικόνα που συναντά κανείς, επισκεπτόμενος την Πάλτση, μόνο θλίψη και θυμό προκαλεί», της υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Η εγκατάλειψη είναι εμφανής, τη στιγμή που θα περιμέναμε οι εργασίες αποκατάστασης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αντ’ αυτού η εικόνα της περιοχής είναι πραγματικά εξοργιστική, καθώς, επί της ουσίας, καμία εργασία αποκατάστασης της περιοχής δεν έχει πραγματοποιηθεί, την στιγμή που, υπό κανονικές συνθήκες, η περιοχή θα έπρεπε, πλέον, να προετοιμάζεται για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, που σε λίγους μήνες ξεκινά.

Της διαπιστώνουμε και της φωτογραφίες που οι ίδιοι οι κάτοικοι δημοσιεύουν τα βουνά από μπάζα και φερτά υλικά, τα μισογκρεμισμένα σπίτια και ένα τοπίο, το οποίο παραμένει στην μορφή που είχε αμέσως μετά της πλημμύρες, συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο μαρτυρά με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αδιαφορία, με την οποία η σημερινή δημοτική αρχή αντιμετωπίζει της πληγείσες περιοχές του Δήμου της.

Μία κατάσταση, η οποία προκαλεί την αγανάκτηση και την απογοήτευση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι εύλογα, πλέον, εκφράζουν την οργή της, καθώς και εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης των ζημιών.

Αν, δε, αναλογιστούμε, ότι μέχρι πρόσφατα ο κ. Μιτζικός διαβεβαίωνε ότι μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου η περιοχή θα είναι έτοιμη και οι αποκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί, τότε εύλογα μπορούμε να δικαιολογήσουμε την οργή των κατοίκων, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας και του εμπαιγμού!»

 

Η Κοπή της Πίτας του Συνδυασμού

Στο μεταξύ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδυασμού, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού, Μιλτ. Παπαδημητρίου, Χρ. Επιδέξιος,  Γιάννης Μεσαλούρης, Βαγγέλης Νασιόπουλος, Τιμ. Σχοινάς, καθώς και οι περισσότεροι από τους υποψηφίους, κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της παράταξης, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, επεσήμανε ότι στόχος του Συνδυασμού είναι η ανάδειξη των πολύ σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Νοτίου Πηλίου, μέσα από την διαρκή ενδυνάμωση της ομοιογένειας του Συνδυασμού.

Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε το μέλος της παράταξης, Ζήσης Ζάγγας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.