Σε περίπου ενάμιση μήνα θα ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πλατανιά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.
Απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι θεομηνίες Daniel και Elias στην περιοχή, έχουν βαλτώσει, τόνισε ότι μπορεί ο εργολάβος να καθυστέρησε, όμως τα έργα επανεκκινούν και σύντομα θα έχει λήξει το θέμα.
Παράλληλα ο κ. Τσιαπλές ανέφερε ότι το λιμάνι πριν λίγες ημέρες δεν διέθετε φωτισμό, καθώς ο εργολάβος προχώρησε στη διακοπή του, με την κ. Παπαδημητρίου να απαντά ότι πλέον ο ηλεκτροφωτισμός στο λιμάνι αποκαταστάθηκε.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΛΑΣ, είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει προχωρήσει η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου Χολόρεμα στον Πλατανιά και μάλιστα τα έργα που άρχισαν διακόπηκαν και όταν επανεκκίνησαν τα συνεργεία δεν ασχολήθηκαν με την κοίτη του, αλλά έπιασαν άλλο σημείο.
Σημειώνεται ότι για το Χολόρεμα η μελέτη οριοθέτησης υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ για το ρέμα της Μηλίνας εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για την τοπογραφική αποτύπωση του και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσής της.
Τονίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στο Νότιο Πήλιο ανέρχεται σε 2,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει αναλάβει τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο, όπως στον δρόμο Πλατανιά – Λαύκου.
Γιώργος Στεργίου































