Ο Δήμαρχος Σκοπέλου καταγγέλλει …

Τον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ για πλημμελή καθαρισμό

Καταγγελία έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης, σύμφωνα με την οποία, «ο εργολάβος αφήνει τα υπολείμματα των εκκαθαρίσεων από τις γραμμές μέσης τάσης στη Σκόπελο, χωρίς να τα θρυμματίζει, σε χώρο που νοικιάζει ο δήμος για τα δικά το υπολείμματα. Υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί και να τα εναποθέτει σε ρέματα κι αλλού με το φόβο να ξεσπάσει πυρκαγιά». Ο Δήμαρχος σήμερα έστειλε επιστολή στον ΔΕΔΔΗΕ.
Ο κ. Περίσσης επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και για τον κίνδυνο πυρκαγιάς αλλά και για το γεγονός ότι ο δήμος επιφορτίζεται με ένα κόστος που δεν τον αφορά. “Ο ΔΕΔΔΗΕ ανέθεσε εδώ και μήνες το έργο καθαρισμού των γραμμών μέσης τάσης και συγχρόνως αντικαθίστανται και οι κατεστραμμένες κολώνες. Τα υπολείμματα, έπειτα από αίτημά του, ο εργολάβος που κάνει καλή δουλειά κατά τα άλλα στο καθάρισμα, τα εναποθέτει στο χώρο που νοικιάζει ο δήμος και περιμένει από μας να τα θρυμματίσουμε. Εμείς του είπαμε ότι αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να κάνει θρυμματισμό με δικά του μηχανήματα. Έχουμε πέντε εργολάβους στο νησί που κόβουν και μετά το μηχάνημα θρυμματίζει και εξαφανίζει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Αυτός είναι ο μοναδικός που φοβόμαστε οτι θα γεμίσει τον τόπο με κομμένα πεύκα και ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς”.

Τέλος ο κ. Περίσσης έθεσε το θέμα της μη λειτουργίας των καναλιών της ΕΡΤ στο νησί εδώ και 20 μέρες, μεταφέροντας την έντονη δυσφορία των κατοίκων. Όπως ανέφερε, παρά τις επανειλλημένες οχλήσεις του για την επίλυση του προβλήματος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.