Ο Κων. Μαραβέγιας σε εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Την οποία διοργάνωσε η νεοσύστατη εταιρεία «Ο Φάρος μας»

Στην πρώτη εκδήλωση της νεοσύστατης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ο Φάρος μας», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με θέμα τη βία κατά των γυναικών, παρέστη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβεγιας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η κ. Πέπη Κοντογιάννη, εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΜΚΕ, αναφέρθηκε στους στόχους της εταιρείας και τόνισε ότι θα επιδιωχθεί η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το δοκίμιο της κ. Λουκίας Πλυτά και, εκτός από τη συγγραφέα, μίλησε επίσης ο Βολιώτης νομικός κ. Δήμος Παπαϊωάννου.

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μαγνησίας εξήρε την πρωτοβουλία σύστασης της Εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε δραστηριότητα που θα αναπτύξει στο μέλλον. Αναφερόμενος στην εκδήλωση, σημείωσε ότι είναι μια ακόμη ευκαιρία να σταλεί το μήνυμα πως η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καμία γυναίκα, που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, δεν πρέπει να νιώθει μόνη.

Ο βουλευτής υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης εκ μέρους της κοινωνίας για περιστατικά κακοποίησης γυναικών, αλλά και αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα για τους θύτες, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς κομματικό πρόσημο.

Τέλος, απηύθυνε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία τους να διαθέσουν τα έσοδα στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.