Ογδόντα συλλήψεις και 30 διακομιδές τον Μάιο από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ

Ογδόντα άτομα από τα οποία 65 παράνομους μετανάστες. συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Μάιο, διάστημα στο οποίο έγιναν 24 διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου, συνελήφθησαν:
– Δύο άτομα για σωματική βλάβη και απόπειρα κλοπής από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.
– Τρία άτομα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τη Λιμενική Αρχή Βόλου και τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου και κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 38 γραμμαρίων καθώς και 7 χάπια ΧΑΝΑΧ.
– 10 άτομα για Λοιπά Αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Σκιάθου και Καρύστου.
– 65 άτομα Π.Ε.Π. (παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) από τη Λιμενική Αρχή Κύμης τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συγκεκριμένα μία με ΠΛΣ Γ΄Λ/Τ Αμαλιάπολης σε λιμενικές εγκαταστάσεις SOVEL Αμαλιάπολης, 11 με ιδιωτικά σκάφη και 12 με ΠΛΣ 1067 από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου, μία με ΠΛΣ Λ/Χ Στυλίδας σε λιμένα Αχλαδίου Φθιώτιδας και πέντε με ιδιωτικά σκάφη από λιμένα Σκύρου στο λιμένα Κύμης.

Τον Μάιο βεβαιώθηκαν 511 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.305 €, έγιναν 27 έλεγχοι μέθης και 47 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά/Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 76 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 22 ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν 4.340 άτομα αχινών, 9,5 κιλά πορφύρες και τέσσερις ιχθυοπαγίδες συνολικού μήκους εξήντα μέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.