Οι προτάσεις του Κώστα Πανταζώνα στην επιτροπή διαβούλευσης Αλμυρού

Για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020

Τις προτάσεις του για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, κατέθεσε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού, ο επιμελητηριακός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής διαβούλευσης Κώστας Πανταζώνας.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, ο κ. Πανταζώνας προτείνει:
1. Δημιουργία κωδικού για Χριστουγεννιάτικες δράσεις, αντίστοιχες με εκείνες των γειτονικών ανταγωνιστικών πόλεων.
Ενδεικτική πρόταση: Δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο θέση πλατάνια, με την τοποθέτηση λούνα παρκ, σπιτάκια με διάφορες δραστηριότητες, σπίτι Άγιου Βασίλη και σύνδεση με την αγορά και το κέντρο μέσω τροχήλατου τραίνου.

2. Ενίσχυση κωδικού για μελέτες έργων.

3. Ενίσχυση κωδικού για αμοιβές ειδικών συμβούλων.

4. Δημιουργία κωδικού για κάλυψη εξόδων παραμονής και διαμονής των στελεχών του Δήμου Αλμυρού, για τις επαφές τους με στελέχη υπουργείων και ευρωπαϊκών γραφείων για άμεση και έγκυρη ενημέρωση και απορρόφηση νέων και υπό εξέλιξη προγραμμάτων.

Για το νέο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο επιμελητηριακός σύμβουλος πρότεινε:

1. Μελέτη και ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων – προγραμμάτων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Πτελεού.

2. Μελέτη και ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Αχίλλειο, καθώς είναι το μοναδικό χωριό στο παραλιακό μας μέτωπο που δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο.

3. Μελέτη και ανεύρεση προγραμμάτων για την ανακαίνιση και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στον Δήμο Αλμυρού ώστε το κέντρο της πόλης να είναι προσβάσιμο, από όλα τα σημεία της πόλης, για όλες τις κοινωνικές ομάδες (πεζών, καροτσάκια μωρών, ποδήλατα, αναπηρικά αμαξίδια).

4. Αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας με την ασφαλτόστρωση των κεντρικών αγροτικών δρόμων και την δημιουργία υποδομών με γεφυράκια και τσιμεντοσωλήνες , στα περάσματα των χειμάρρων, ώστε σε βάθος χρόνου να αποκατασταθεί όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο.

5. Κατασκευή κυκλικών κόμβων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.