«Οι βουλευτές της ΝΔ Μαγνησίας, οι πρώτοι που δείχνουν ανευθυνότητα απέναντι στην πανδημία»

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ τονίζει «να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου»

«Οι βουλευτές της ΝΔ Μαγνησίας και τα κυβερνητικά στελέχη της περιοχής να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου για τις εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, για τις οποίες ευθύνονται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Όπως τονίζεται, «αν νομίζουν ότι με 1000€, δέκα μάσκες και έναν αναπνευστήρα θα καλύψουν αυτές τις ευθύνες τους, είναι οι πρώτοι που δείχνουν ανευθυνότητα απέναντι στην πανδημία. Να «τρέξουν» ΤΩΡΑ και να δώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τα όπλα που οι ίδιοι απαιτούν στον πόλεμο ενάντια στον κορωνοϊό.
Δηλαδή:
Να λειτουργήσουν άμεσα όλες τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ με πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού και με το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό!
Να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές, να δεσμεύσουν και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό και τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα. Αυτή τη στιγμή ο Βόλος είναι με 8 κρεβάτια ΜΕΘ (!) όταν στην Ιταλία που οι θάνατοι οφείλονται και στο μπλοκάρισμα του συστήματος υγείας, υπάρχουν 100 κρεβάτια ανά 100.000 πληθυσμό!
Χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσουν στην επίταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων και πολυιατρείων στις Σποράδες! Δεν μπορεί να μπαίνει στους νησιώτες μας το δίλημμα ή βάλτε το χέρι βαθιά στην τσέπη ή μπείτε στο καράβι για το νοσοκομείο του Βόλου.
Να προμηθεύσουν με όλα τα απαραίτητα υλικά τα νοσοκομεία και τα ΚΥ για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού. Οι ανάγκες είναι για χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες απαραίτητα υλικά που υπάρχουν και που αυτή τη στιγμή ασθενείς και εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να τα αγοράζουν, πληρώνοντας από την τσέπη τους, είτε απευθείας είτε με εράνους, επειδή δεν τους παρέχονται από το κράτος.
Να προχωρήσουν σε έκτακτες προσλήψεις, ώστε να στελεχωθούν πλήρως οι δομές υγείας. Να καλύψουν όλες τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο Νοσοκομείο του Βόλου, με βάση το οργανόγραμμα λειτουργίας του, σε κανονικές συνθήκες, έλειπαν: 60 γιατροί, 7 επικουρικοί, 26 ειδικευόμενοι και 300 εργαζόμενοι νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό.
Να μην υπάρχουν μετακινήσεις για να δουλεύουν με επάρκεια, όλο το 24ωρο οι ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας. Ήδη έχουν μετακινηθεί 10 νοσηλευτές από το Κ.Υ. Βόλου προς το Νοσοκομείο Βόλου. Οι μετακινήσεις προσωπικού από τα ΚΥ δε συμβάλλουν στην αναγκαία αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, που μ’ αυτόν τον τρόπο θα αναγκάζονται να δέχονται ακόμη περισσότερα περιστατικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.