Ορνιθοπαρατήρηση στην Κάρλα

Το Σάββατο 26 Ιουνίου με κάλεσμα και για ξεναγήσεις

Πρώτη ημέρα ορνιθοπαρατήρησης στη λίμνη Κάρλα διοργανώνεται το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, από την ομάδα «Φωτογράφοι της λίμνης Κάρλας» και τους επισκέπτες αναμένεται να εντυπωσιάσουν 20 είδη πουλιών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο βασιλιάς των αρπακτικών, ο Κραυγαετός, οι Βουβόκυκνοι και τα Φλαμίνγκο της Λίμνης, τεράστιοι Πελεκάνοι αλλά και οι όμορφες πάπιες της Κάρλας, η Πρασινοκέφαλη και η Βαρβάρα, είναι μερικά από τα είδη πτηνών που θα συναντήσουμε αυτό το Σάββατο στην πρώτη εξόρμηση στην Κάρλα.
Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 8 το πρωί . Στις 8.15 θα γίνει άφιξη στο δρόμο Βόλου – Καναλίων στη διασταύρωση με το δρόμο του ελικοδρομίου (συντεταγμένες GOOGLE MAP 39.44763098742178, 22.81659272622566)
Στις 8.30 θα ξεκινήσει η περιήγηση και η ορνιθοπαρατήρηση με προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και παροχή διοπτρών και κιαλιών. Στις 11 θα γίνει μετάβαση και ξενάγηση στο Μουσείο του Φορέα Διαχείρισης στα Κανάλια (προαιρετικό με κόστος 2 € το άτομο), στις 11.30 ξενάγηση στο Μουσείο Λιμνιαίου Πολιτισμού στα Κανάλια (προαιρετικό με κόστος 1,5 € το άτομο) και στις 13.30 ξενάγηση στο Κέντρο Άγριας Ορχιδέας στην Κερασιά (προαιρετικό με κόστος 2 € το άτομο).
Τέλος στις 14.30 θα ακολουθήσει συνάντηση στην πλατεία της Κερασιάς για γνωριμία και φαγητό.
Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν απαραίτητα ελαφρύ ντύσιμο και ένα μπουφάν, καπέλο, γυαλιά ηλίου, υποδήματα πεζοπορίας, αντηλιακό, αντικουνουπικό, ομπρέλα, 1 λίτρο δροσερό νερό ανά άτομο και σνακ και προαιρετικά φωτογραφική μηχανή και κιάλια.
Τα είδη πουλιών που θα δουν όσοι συμμετάσχουν (με σειρά εμφάνισης από αριστερά προς τα δεξιά, από την πρώτη γραμμή) είναι: Νεροχελίδονο, Σαρσέλα, Βουβόκυκνος, Καστανοκεφαλόγλαρος, Ποταμογλάρονο, Πρασινοκέφαλη, Καλαμόκιρκος, Κυνηγόπαπια, Κραυγαετός, Πορφυροτσικνιάς, Μαυροπελαργός, Φιδαετός, Αργυροπελεκένος, Αετογερακίνα, Βαρβάρα, Καλαμοκανάς, Βραχοκιρκινέζι, Κορμοράνος, Φλαμίνγκο και Μελισσοφάγος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.