Ουρές κάνουν οι Βολιώτες για να προμηθευτούν τον χαλβά Παπαγιαννόπουλου

«Ουρές» σχηματίζονται στη γνωστή χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου, στην οδό Βασσάνη 2 και Παπαδιαμάντη στο Βόλο, καθώς για τους Βολιώτες δεν νοείται Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς τον συγκεκριμένο χαλβά.

Παράδοση ενός αιώνα, με ποιότητα αναλλοίωτη!
Η Χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου είναι συνώνυμη της μαγείας της γεύσης. Τα προϊόντα της, με τη διαχρονική τους ποιότητα, αναλλοίωτη στον χρόνο, μαθαίνονται από στόμα σε στόμα και ταξιδεύουν παντού. Εδώ κι έναν αιώνα, αδιάκοπτα, η Χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου μεγαλώνει γενιές και γενιές και ο χειροποίητος παραδοσιακός χαλβάς της αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης του Βόλου.
Μεράκι και δημιουργία, νοστιμιά και ευχαρίστηση, μεγάλη ιστορία με συνέχεια. Μία επιχείρηση που ταξιδεύει στον χρόνο με ποιοτικές πρώτες ύλες και μυστικές παραδοσιακές συνταγές.
Αυτές τις μέρες, της Σαρακοστής, η προσέλευση των πελατών στη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντη- Βασσάνη, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι συνεχής. Αμέτρητοι Βολιώτες και όχι μόνο, λάτρεις του χαλβά, μεταβαίνουν εκεί, για να προμηθευτούν τα λαχταριστά προϊόντα της Χαλβαδοποιίας Παπαγιαννόπουλου. Για πολλούς η συγκεκριμένη γωνιά είναι το σύμβολο της χειροποίητης γαστρονομίας., με ξεχωριστές λιχουδιές.

 

Από το 1919
Όλα ξεκινούν το 1919! Είναι η χρονιά που ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, με σπουδές στην Κωνσταντινούπολη, και έχοντας μάθει την τέχνη του χαλβά και άλλων παραδοσιακών γλυκών, ιδρύει στον Βόλο το γνωστό εργοστάσιο Χαλβαδοποιίας.
Τα σύγχρονα, για την εποχή, μηχανήματα και η ξεχωριστή τεχνογνωσία από την Πόλη, συμβάλλουν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, προσελκύοντας τους καταναλωτές
Λίγα χρόνια μετά, τα ηνία της επιχείρησης περνούν στον γιο του Στυλιανό, ο οποίος έχοντας σπουδάσει οικονομικά σε Κωνσταντινούπολη και Μασσαλία και μιλώντας έξι ξένες γλώσσες, δίνει νέα ώθηση στην Χαλβαδοποιία, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο της πανελλαδικά.
Διάδοχοί του είναι οι δύο γιοί του, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος και ο Γιάννης, γεωπόνος με ειδίκευση στην τεχνολογία τροφίμων, οι οποίοι εκσυγχρόνισαν τον εξοπλισμό και εμπλούτισαν την ποικιλία των προϊόντων.

Αγάπη και δημιουργία
Συνεχιστής της επιχείρησης, με την επιτυχημένη πορεία, είναι πλέον ο κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλο.Με τις επιστημονικές του γνώσεις, πάνω στο αντικείμενο και πάθος για δημιουργία, παρασκευάζει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.
Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος από τα 100 χρόνια ζωής της επιχείρησης τα 50 χρόνια είναι ενεργό μέλος της, μας λέει: « Από μικρό παιδί συνδέθηκα με το χώρο της χαλβαδοποιίας. Θυμάμαι να είμαι στο εργοστάσιο και να πειραματίζομαι με την Παρασκευή των διαφόρων προϊόντων και να ρωτώ συνεχώς, για να μαθαίνω. Στη Χαλβαδοποιία έχω αφιερώσει μισό αιώνα ζωής. Αγαπώ αυτό που κάνω, με μαγεύει η διαδικασία, η παρασκευή του χαλβά είναι η ζωή μου», τονίζει και προσθέτει πως « τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, έναν αιώνα πριν και εξελίσσονται. Το συνεχές ενδιαφέρον για να μείνουν οι πελάτες μας ικανοποιημένοι, αλλά και η συνέχιση μιας ντόπιας επιχείρησης, που είναι γνωστή πανελλαδικά και όχι μόνο, αποτελούν στοιχεία που μας οπλίζουν με αποφασιστικότητα, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.».
Ήδη ετοιμάζεται η τέταρτη γενιά της Χαλβαδοποιίας, με τις δύο κόρες του κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλου ,να είναι έτοιμες να συνεχίσουν την πλούσια ιστορία, που η τοπική κοινότητα αγκάλιασε και θέλει να έχει μέλλον.

Γευστικά προϊόντα – παράδοση και πρωτοπορία
Η Χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου παράγει τον χειροποίητο χαλβά της, πάντοτε με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και πρωτοπορεί.
Τη δεκαετία του ’80 κυκλοφόρησε τον μοναδικό χαλβά, σε κυλινδρικό σχήμα, με κακάο-φουντούκια- σταφίδες (special), και αργότερα τον χαλβά με σοκολάτα υγείας και αμύγδαλα, γεύσεις για τις οποίες έχει βραβευτεί.
Με πνεύμα καινοτομίας και ανάπτυξης εισάγει συνεχώς στην αγορά του χαλβά, νέες ποικιλίες, όπως: με κράνμπερι και αμύγδαλα, με λεμόνι και κανέλα, με μαστίχα Χίου, με μέλι, με καφέ, με φρούτα, με λευκή σοκολάτα, καθώς και χαλβά χωρίς ζάχαρη. Οι παραπάνω gourmet γεύσεις συμπληρώνουν τις πιο απλές, παραδοσιακές.
Στο πρατήριο της Χαλβαδοποιίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη- Βασσάνη, διατίθενται όλες οι γεύσεις, καθώς και άλλα προϊόντα όπως:
Ταχίνι( ολικής άλεσης και απλό), χαλβαδόπιτες (σουσάμι, στραγάλι), σησάμια, βανίλια και μαστίχα γλυκό, λουκούμια σε διάφορες γεύσεις, μουστολούκουμο, παστέλια, πετιμέζι, χαρουπόμελο, άχνη ζάχαρη, άμυλο, γλυκόζη, καρύδα Ινδιών, κουφέτα και άλλα ζαχαρώδη, όλα σε πολύ προσιτές τιμές.

 

Βραβεύσεις
Ο Χαλβάς Βόλου Παπαγιαννόπουλος, εδώ κι 100 χρόνια, κατέχει μια σημαντική θέση στον χώρο της Χαλβαδοποιίας στην Ελλάδα, και ξεχωριστή θέση στις καρδιές των καταναλωτών, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας.
Η Χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου το 1993 βραβεύτηκε, από τον Δήμο Βόλου, ως μια από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις του τόπου ενώ οι χαλβάδες της έχουν πολλές φορές διακριθεί σε αναγνωρίσιμα έντυπα γαστρονομίας, μεταξύ των ποιοτικότερων της Ελλάδας. Έχει βραβευτεί από το περιοδικό « Gourmet» του Βήματος, που συγκαταλέγει τον Χαλβά Παπαγιαννόπουλου στα 100 καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας. Επίσης, έχει λάβει το βραβείο «Gourmet», της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Η ποιότητά των προ στηρίζεται στις πολύ καλές πρώτες ύλες, στην οργανωμένη παρασκευή και το μεράκι των δημιουργών, ενώ τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σεβασμός στον πελάτη
«Ο σεβασμός στον πελάτη είναι προτεραιότητα της επιχείρησης.», τονίζει ο κ. Παπαγιαννόπουλος και συνεχίζει, «στόχος μας είναι η προσπάθεια να ικανοποιούμε όλο και περισσότερους καταναλωτές, όλων των ομάδων και των ηλικιών, με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, αλλά και προτιμήσεις. Επίσης, η επιχείρησή μας υποστηρίζει με τη συμμετοχή της διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικές κ.α.»
Συγχρόνως, αναφέρει : « Ο Βόλος, όπως είναι γνωστό, έχει πολύ καλή παράδοση στον χαλβά και οι καταναλωτές προτιμούν φανατικά τον χαλβά Παπαγιαννόπολου, ως ένα υγιεινό γλυκό, όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά πλέον και όλον τον χρόνο. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους πελάτες μας που μας δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και μας στηρίζουν αδιάλειπτα, εδώ και 100 χρόνια. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, καθημερινά και προσπαθούμε να τους εξυπηρετούμε, με υπευθυνότητα, αγάπη και σεβασμό.»

Με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με gourmet γεύσεις
Η Χαλβαδοποιία Παπαγιαννόπουλου παράγει τον χειροποίητο χαλβά της, πάντοτε με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και πρωτοπορεί.

Τη δεκαετία του ’80 κυκλοφόρησε τον μοναδικό χαλβά, σε κυλινδρικό σχήμα, με κακάο-φουντούκια- σταφίδες (special), και αργότερα τον χαλβά με σοκολάτα υγείας και αμύγδαλα, γεύσεις για τις οποίες έχει βραβευτεί.

Με πνεύμα καινοτομίας και ανάπτυξης εισάγει συνεχώς στην αγορά του χαλβά, νέες ποικιλίες, όπως: με κράνμπερι και αμύγδαλα, με λεμόνι και κανέλα, με μαστίχα Χίου, με μέλι, με καφέ, με φρούτα, με λευκή σοκολάτα, καθώς και χαλβά χωρίς ζάχαρη.

Οι παραπάνω gourmet γεύσεις συμπληρώνουν τις πιο απλές, παραδοσιακές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.