Παπαδάμ: Αναπάντητα ερωτήματα για τη μίσθωση μηχανημάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ αναφέρει “Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου, θέσαμε το θέμα ως ερώτημα προς το δήμαρχο σχετικά με την κατανομή των 506.000€ σε εργολάβους για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023.
Ζητήσαμε να αναφερθούν στη συνεδρίαση αναλυτικά ποιές παρεμβάσεις έγιναν και σε ποιά μέρη του δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε να χρειαστεί να εργαστούν τα μηχανήματα των εργολάβων που μίσθωσε ο δήμος, 8.000 ώρες επιπλέον, τη στιγμή που διαθέτει και ο δήμος δικά του μηχανήματα.
Θεωρώντας υπερβολικό το ποσό, που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ζητήσαμε αναλυτικά στοιχεία, για τις περιοχές που έγιναν εργασίες, καθώς τα μόνα στοιχεία που μας είχαν δοθεί ήταν τα ονόματα των εργολάβων με τις ώρες εργασίας και τα ποσά που θα εισπράξουν.
Να σημειώσουμε ότι μ’αυτές τις πρακτικές του δημάρχου εκτίθενται και πρόσωπα τα οποία δεν ευθύνονται για τις επιλογές του δημάρχου.
Η δημοτική αρχή περιορίστηκε στην περιγραφή του μεγέθους της κακοκαιρίας, λες και δεν την γνωρίζαμε, χωρίς να καταθέσει στη συνεδρίαση αναλυτικά σε ποιές περιοχές έγιναν παρεμβάσεις.
Τα μόνα στοιχεία που αναφέρθηκαν ήταν οι κτηνοτροφικές μονάδες που βοηθήθηκαν.
Το μέγεθος των ζημιών από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες το ζήσαμε από κοντά, καθώς με πολλά μέλη της παράταξης μας βρεθήκαμε κοντά στα μέρη που επλήγησαν. Βρισκόμασταν εκεί, με τα Ι.Χ που έχουμε, χωρίς να διαθέτουμε 4×4 με πορτοκαλί πινακίδες και χωρίς να βγάζουμε φωτογραφίες με αδιάβροχο και μπότες πάνω στα μηχανήματα, σαν να είναι Απόκριες.
Όπως τόνισα και στη συνεδρίαση τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και θα πρέπει η δημοτική αρχή να καταθέσει πραγματική και πειστική λογοδοσία για αυτό το τεράστιο ποσό που διαχειρίστηκε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.