Παράσταση εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας (Α.Σ.Ε.) με αφορμή την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Μονίμων Εκπαιδευτικών ΤΕ01/ΔΕ01 (ΕΠΠΕΜΕ-ΤΕ/ΔΕ), επισκέφτηκε την Τρίτη 14-10-2017 το τοπικό παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο και συζήτησε με τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την επιμόρφωσή τους.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η αντιπροσωπεία της Α.Σ.Ε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ανάλογα προβλήματα που αφορούν επιμορφούμενους σε άλλα προγράμματα (ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ) και να καταθέσει υπόμνημα στη γραμματεία του παραρτήματος.

Η ΑΣΕ Εκπαιδευτικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει μια μεγάλη «μπίζνα», σε βάρος και των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών, μετατρέποντας σε έναν ακόμα «δούρειο ίππο» για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης ένα ακόμα δημόσιο σχολείο. Την ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Επιβάλουν ετήσια δίδακτρα ίσα με ένα μισθό 600 € για κάθε επιμορφούμενο ενώ καταστρατηγούν το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών τους οποίους υποχρεώνουν να παρακολουθήσουν το σχεδόν πεντάωρο ημερήσιο πρόγραμμα εκτός ωραρίου», αναφέρει. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική για όσους αναγκάζονται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 300 χιλιόμετρα κάθε μέρα (Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία κλπ) οι οποίοι εκτός του κόστους μετακίνησης, επωμίζονται και αυτό της διατροφής τους συμπληρώνοντας σε ημερήσια βάση πάνω από 15 με 16 ώρες στο πόδι, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΣΕ Εκπαιδευτικών αγωνίζεται για:
 Ετήσια περιοδική επιμόρφωση για όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές), για την πλατύτερη παιδαγωγική, επιστημονική και τεχνολογική γνώση και εξέλιξη.
 Δωρεάν και με ευθύνη της πολιτείας επιμόρφωση στα ΑΕΙ.
 Πλήρη κάλυψη του κόστους επιμόρφωσης, όπως μετακίνηση, διατροφή, στέγαση, συγγράμματα κλπ.
 Απαλλαγή από την εργασία όσο διαρκεί η επιμόρφωση.
 Η ΑΣΠΑΙΤΕ τώρα να επιστρέψει το σύνολο των διδάκτρων στους μόνιμους συναδέλφους μας της ΤΕΕ και να εγγράψει και αυτούς που αρνήθηκαν για τους προαναφερόμενους λόγους.
 Όλα τα παραπάνω να ισχύσουν και για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν τίτλο «Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης και Διδακτικής Επάρκειας» για να εργαστούν στην εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.