Παρέμβαση διόρθωσης του νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις

Επιχειρεί με επιτροπή του, το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την Δευτέρα 15.10.2018 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συνεδρίασε η άτυπη επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με αντικείμενο την παρέμβαση και διόρθωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα με σκοπό την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που συνεργάζονται ως προμηθευτές και υπεργολάβοι με τους κυρίους αναδόχους.

Στην άτυπη επιτροπή συμμετέχει το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γεώργιος Σπαθής και το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Κ. Πλιάτσικας καθώς και η Νομική Σύμβουλος της ΟΕΒΕΜ κα Αναστασία Πλαστάρα.

Το θέμα είναι ιδιαίτερης σοβαρότητας καθώς πολλοί μικροί υπεργολάβοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και πολλές φορές βρίσκονται εκτεθειμένοι δίχως ασφαλιστικές δικλίδες με συνέπεια είτε να μένουν απλήρωτοι είτε να υπεισέρχονται σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για την διεκδίκηση των χρημάτων τους με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Η διάσκεψη ήταν άκρως εποικοδομητική, τέθηκαν οι βάσεις και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πρότασης προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Πολιτεία, ενώ επίκεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.