Τα βασικά σημεία του προγράμματός του, ενόψει των περιφερειακών εκλογών, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, σε συνέντευξη Τύπου.
Ακόμη παρουσίασε τους πρώτους 15 υποψήφιους με τον συνδυασμό του για το νόμο Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δήμο Βόλου Αποστόλης Νάνος.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Μαγνησίας ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και αρκετοί φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε την ομιλία του με χαιρετισμό προς τους χιλιάδες Βολιώτες που διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στον Δήμο Βόλου. Όπως είπε, το ΚΚΕ εκφράζει ανόθευτη την διεκδίκηση και απαίτησή των λαϊκών οικογενειών και δεν κρύβει τα λόγια του. Προέτρεψε αγώνας να συνεχιστεί μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, με την τιμωρία των κομμάτων που είτε ως κυβέρνηση, είτε μέσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ να μετατρέψει την πόλη σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και ρύπων.
Ο Τάσος Τσιαπλές απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους πολίτες να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Ο ίδιος ζήτησε να δυναμώσει η εργατική πάλη, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, τα δημοτικά συμβούλια, την ευρωβουλή και τη βουλή.
Όπως είπε, στις εκλογές του Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρκετοί συνδυασμού θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει και ποια είναι η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ άσκηση κριτική στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, λέγοντας ο συνδυασμός της Ν.Δ. υπηρέτησε πιστά την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου. Όπως ανέφερε η «αντιπαράθεση» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με την Περιφερειακή Αρχή είναι ψευδεπίγραφη και θα συνεργαστούν, καθώς στα βασικά ζητήματα οι δυνάμεις αυτές συμφωνούσαν και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπλέ, η Λαϊκή Συσπείρωση αντιτάσσεται στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικεί τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στην προοπτική κατάργησή τους, την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και τις μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων, τη μείωση του ΦΠΑ, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, α φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από την Θεσσαλία και όλη τη χώρα και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν τώρα όλες οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και να πάψει η Ελλάδα να δίνει 4 δις. € ετησίως στο ΝΑΤΟ.
Οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι:
1. Βογιατζής Θανάσης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
2. Ευθυμίου Βούλα, συνταξιούχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας.
3. Καραφέρης Δημήτρης, ΕΒΕ από την περιοχή Αλμυρού-Σούρπης.
4. Καρυδάκη Εύη, υπάλληλος ΟΤΑ, Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας.
5. Κουραβέλας Χρήστος, εργαζόμενος στο Δήμο Ρ. Φεραίου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας.
6. Κουτσινάρης Γιώργος, μεταλλεργάτης, Γ. Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».
7. Κωτή Ρίτσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
8. Μαμούχα Μαρία, αγρότισσα, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου
9. Νάνος Απόστολος, υπάλληλος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
10. Πλαγερά Μαρία, καθαρίστρια, πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας
11. Ρούσσας Γιώργος, συνταξιούχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.
12. Σταυρόπουλος Βασίλης, λογιστής από την περιοχή της Ζαγοράς.
13. Τρουλλινού Αιμιλία, απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
14. Τσιώνας Μιχάλης, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ.
15. Χαρμάνης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής.
Υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων είναι ο Γούλας Γιώργος, εργαζόμενος στο Δήμο Σκοπέλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας.

































