Πλατανιάς SOS: «Χάνεται το καλοκαίρι, δεν προχωράει κανένα έργο»!

Τόνισε ο Θ. Μαμμάς πρόεδρος του Συλλόγου «Πλατανιάς, το Χωριό μας»

Δυστυχώς δεν προχωρούν τα πράγματα όπως θα έπρεπε, δεν υπάρχει συντονισμός από την Πολιτεία και με πολύ κόπο και πολλές πιέσεις, απομακρύνθηκε το λεωφορείο σε πρώτη φάση και γκρεμίστηκε το τριώροφο σπίτι που είχε πάρει κλήση από τα νερά του χειμάρρου και οι μόνιμοι κάτοικοι πολύ δύσκολα μπορούνε να επιβιώσουν, διότι όταν βρέχει το χωριό είναι μέσα στις λάσπες και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και να χτυπήσουν, ενώ όταν δεν βρέχει οι κάτοικοι πνίγονται στη σκόνη.

Τα παραπάνω περιέγραψε στο Ράδιο ΕΝΑ με γλαφυρό τρόπο ο Θωμάς Μαμμάς πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου «Πλατανιάς, το Χωριό μας», ο οποίος τόνισε ότι τα έργα αποκατάστασης στην καρδιά του χωριού δεν προχωρούν, το ποτάμι είναι διαλυμένο, η γέφυρα που παρασύρθηκε απομακρύνθηκε αλλά δεν γίνεται κανένα έργο, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για ένα χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και επαγγελματίες να είναι σε ομηρία.
«Πιέζουμε συνεχώς κάτοικο, επαγγελματίες, Σύλλογοι, αλλά δεν υπάρχει ένα μπούσουλας να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε, οι επαγγελματίες έπαθαν ζημιές, ελάχιστες αποζημιώσεις δόθηκαν, οι περισσότεροι πήραν μόνο μια πρώτη αρωγή, αλλά και κάτοικοι που έπαθαν ζημιές δεν πήραν αποζημιώσεις, γιατί το κράτος κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι το πιο βασικό είναι ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι υποδομές του χωριού, διότι για την περιοχή το καλοκαίρι είναι τελειωμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ διερωτήθηκε πως θα βγει ο επόμενος χειμώνας και πως θα βγουν οι υποχρεώσεις προς το κράτος.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Πολιτεία θα οδηγήσει τους επαγγελματίες στην καταστροφή, θα τους χρεώσει, και θα ζητάει και τα ρέστα στη συνέχεια. «Η υπομονή μας κάπου τελειώνει. Ας μας πουν ότι δεν υπάρχει κράτος να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε», ανέφερε αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Μαμμάς είπε ότι ενώ πέρυσι το 70% των δωματίων είχε κλείσει μέχρι τον Φεβρουάριο από ξένους τουρίστες, φέτος δεν γίνονται κρατήσεις, ενώ Έλληνες που κάνουν διακοπές στην περιοχή φέτος είναι διστακτικοί αν θα επισκεφθούν τον Πλατανιά, κάτι που προεξοφλεί ότι το καλοκαίρι χάθηκε…

Ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς, το Χωριό μας», πρόκειται να συγκαλέσει συνέλευση με πρόσκληση εκπροσώπων του Δήμου, βουλευτών, της Π.Ε Μαγνησίας, για να συζητήσει όλα αυτά τα θέματα και να δουν τους τρόπους που θα πορευτούν και τι θα πράξουν αφού ενημερωθούν αρμοδίως για το τι σχεδιάζεται στην περιοχή.

Τέλος, η προσφυγή κατοίκων που έχουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή να σταματήσουν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο, κάτι που θα σημάνει το οριστικό τέλος του Πλατανιά, ανέφερε ο κ. Μαμμάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κάτοικοι και επαγγελματίες είναι θετικοί στο έργο, όπως και όσοι κάτοικοι είχαν αρχικά προσφύγει στο ΣτΕ κατά του έργου, διότι κατάλαβαν ότι αν σταματήσει το έργο, θα είναι το οριστικό τέλος του χωριού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.