Πολιούχο και επέτειο γιορτάζει ο Αλμυρός

Συνεχίζεται το τετραήμερο εκδηλώσεων. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η αγορά της πόλης

Τετραήμερο εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει από χθες Πέμπτη στον Αλμυρό, μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, για τη διπλή γιορτή του Πολιούχου της πόλης Αγ. Δημητρίου και για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940. Για σήμερα μάλιστα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, η αγορά της πόλης, θα παραμείνει κλειστεί, λόγω του εορτασμού του Πολιούχου. Για το τετραήμερο έχει γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από χθες το μεσημέρι, μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ προβλέπεται γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.
Χθες, έγινε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου-Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) –Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου.
Σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου θα γίνει Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδoς & Αλμυρού, Πανοσιολογιωτάτου π. Δαμασκηνού Κιαμέτη.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.
Στις 10.30 θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών και στη συνέχεια θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, η κα Βασιλική Κορκοβέλου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.
Στις 11.30 το πρωί θα γίνει παρέλαση, μπροστά από τους επίσημους, στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, του Ειδικού Σχολείου και του Συλλόγου ΑμεΑ Αλμυρού «Στοργή», των πέντε Δημοτικών Σχολείων, δύο Γυμνασίων, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ.
Ακόμη θα παρελάσουν το Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού), καθώς και στρατιωτικό τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Την παρέλαση θα εκφωνήσουν ο κ. Γεώργιος Καπράνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η κα Ελένη Σαλάτα Μπουρτζή, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Στις 11.45 θα ακολουθήσουν Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κας Ελένης Φατούρα, κ. Ευάγγελου Επίσκοπου, κας Γραμματής Καλαντζή και κας Σοφίας Μπάρδα. Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.