Προκαταρκτική έρευνα για την επίθεση σκύλων σε τρεις γυναίκες στον Αλμυρό

Θα κληθούν να καταθέσουν οι παθούσες και ο αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή την επίθεση αδέσποτων σκύλων κατά γυναικών στην περιοχή του ΚΤΕΛ Αλμυρού προχθές το πρωί. Στο μεταξύ η γυναίκα που δέχτηκε δαγκώματα σκύλου και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αλμυρού, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο για ιδιαίτερη επιμέλεια κατά συρροή, κατά του Δήμου Αλμυρού, που έχει την ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων.
Η προκαταρκτική διατάχθηκε αυτεπάγγελτα με αφορμή δημοσιεύματα και στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από τις τρεις γυναίκες που έπεσαν θύματα της επίθεσης, αν έχει κατατεθεί έγκληση θα ενσωματωθεί στη δικογραφία, ενώ κατάθεση θα κληθεί να δώσει και ο αντιδήμαρχος Αλμυρού, αρμόδιος για θέματα διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων, όπως και οι ιατρικές γνωματεύσεις των γυναικών που τραυματίστηκαν.
Επειδή τέλος είναι σε εξέλιξη και άλλες προκαταρκτικές, για άλλες περιπτώσεις επίθεσης σκύλων σε ανθρώπους, όταν περαιωθούν και οι δικογραφίες καταλήξουν στην Εισαγγελία, θα εξεταστεί αν γίνει συνένωση των υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που νοσηλεύεται με δαγκωματιές στα χέρια και στα πόδια στο Νοσοκομείο, έκανε κατ’ οίκον νοσηλεία, ενώ έγινε γνωστό ότι η ίδια έχει στην κατοχή της τρία σκυλιά που φροντίζει, αλλά προχθές της επιτέθηκε σκύλα που μόλις είχε γεννήσει και είχε γίνει επιθετική.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αλμυρού δήλωσε ότι και οι τρεις επιθέσεις έγιναν από ένα σκυλί που είχε γεννήσει τις προηγούμενες μέρες, το οποίο περισυνελέγη και θα φιλοξενηθεί για 21 μέρες στον συμβεβλημένο με τον Δήμο κτηνίατρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις σκυλιών σε ανθρώπους έγιναν νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ και στο Κ.Υ. Αλμυρού μεταφέρθηκαν με διαφορά περίπου 10 λεπτών τρεις γυναίκες, οι δύο με δαγκωνιές στα πόδια, που αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν και η τρίτη με πάνω από 10 τραύματα από τα δόντια σκύλου στα χέρια και στα πόδια. Η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και έγινε διακομιδή της στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.